Szoros meccsen maradtunk alul a svájciak otthonában
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2024. május. 31., 23:38
Szoros meccsen maradtunk alul a svájciak otthonában

Női A-válogatottunk péntek este Bielben lépett pályára Eb-selejtező mérkőzésen a házigazda svájciakkal. A kiegyenlített mérkőzést a hazaiak 2-1-re nyerték meg.

Az Eb-selejtező sorozat nem úgy indult a Szarvas Alexandra vezette magyar válogatott számára, ahogyan a sorsolást követően eltervezte. Az azeriekkel csak döntetlent játszottunk hazai pályán, a törököktől pedig 2-1-re kikaptunk idegenben.

Ezek után a csoport favoritja, a még hibátlan svájciak otthonában sem a magyar csapat számított esélyesnek, de Csiszár Henriettáék meglepetésre készültek a jövő évi Eb házigazdája ellen.

Ennek megfelelően bátran kezdett a csapat, az első magyar kapura lövésre sem kellett sokat várni, Fenyvesi Evelin próbálkozását védte a svájci kapus. Az első félidő végig kiegyenlített játékot hozott, de ellenfelünk egy védelmi elcsúszást kihasználva a 27. percben Alisha Lehmann révén megszerezte a vezetést (1-0).

A félidő hajrájában több lövéssel is próbálkoztunk, de az egyenlítő találat nem jött össze. A fordulás után azonban kihasználtunk egy helyzetet, Csiszár Henrietta passzából Zeller Dóra volt eredményes (1-1). Sajnos nem sokáig örülhettünk, a középkezdés után két perccel éppen Zeller szabálytalankodott a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Ramona Bachmann váltotta gólra (2-1). Az utolsó 30 percben már nem tudtunk újítani, a svájciak megtartották az előnyüket, és 2-1-re megnyerték a találkozót.

A két csapat kedden 17.30-kor az Új Hidegkuti Nándor Stadionban ismét megmérkőzik egymással.

– Összességében jó meccset játszottunk egy nálunk jóval erősebb csapat ellen – mondta a mérkőzés után Szarvas Alexandra szövetségi kapitány. – A védekezésünk jól működött, ellenfelünk nem tudta megbontani a hátsó alakzatunkat, de egy figyelmetlenség miatt hátrányba kerültünk, lekéstünk a támadókról. Hátrányban is hittünk benne, hogy fordíthatunk, szép gólt lőttünk, de sajnos nagyon rosszkor jött a svájciak büntetőből szerzett gólja, ami érezhetően megtörte kissé a csapatot. Egy kis hiányérzetem van a támadójátékunkat tekintve, a labdaszerzések után kapkodtunk és pontatlanok voltunk, ebben mindenképp javulnunk kell a következő mérkőzésre. Sajnáljuk, hogy nem sikerült pontot szerezni, de a mentalitással elégedett vagyok, jól dolgoztak a lányok, ha ugyanígy megyünk bele a hazai visszavágóba, akkor sikerülhet eredményesen zárni a keddi mérkőzést.

Svájc-Magyarország 2-1 (1-0)
Magyarország: Szőcs Réka - Németh Diána, Németh Hanna, Turányi Lilla (Nagy Fanni, 46.), Öreg Cintia - Csiszár Henrietta, Fenyvesi Evelin (Pusztai Sára, 82.) - Csiki Anna (Kaján Zsanett, 76.), Papp Luca, Zeller Dóra (Zágor Bernadett, 82.) - Pápai Emőke (Szabó Viktória, 58.)
Gólszerzők: Lehmann 27., Bachmann 61., ill. Zeller 56.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Törökország ellen zárja az Eb-selejtező csoportkörét a női A-válogatott
Törökország ellen zárja az Eb-selejtező csoportkörét a női A-válogatott

Az Európa-bajnoki selejtező csoportjában jelenleg a második helyen álló női válogatott a keddi zárófordulóban Törökországot fogadja 19 órakor a ...

Női A-válogatott: gólfesztivál Azerbajdzsánban
Meccsbeszámoló
A skótok várnak ősszel a női A-válogatottra

Az Európa-bajnoki selejtező csoportjában jelenleg a második helyen álló női válogatott a keddi zárófordulóban Törökországot fogadja 19 órakor a ...