Szerbia ellen hangol a vb-selejtezőre a női válogatott
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2021. május. 19., 09:54
Szerbia ellen hangol a vb-selejtezőre a női válogatott

Margret Kratz másodszor hívja össze csapatát júniusban. A nyolc napos, mórahalmi edzőtábor programjában két felkészülési találkozó is szerepel Szerbia ellen, a Szent Gellért Fórumban.

A német szövetségi kapitány először még áprilisban, Bosznia-Hercegovina (0–0) ellen mutatkozott be női A-válogatottunk kispadján. Az azóta megtartott sorsoláson eldőlt, hogy csapatunk Spanyolországgal, Skóciával, Ukrajnával és a Feröer szigetek legjobbjaival mérkőzik meg a Világbajnokság selejtezőjében.

Erre a megmérettetésre is készül már a nyári edzőtáborban együttesünk, amely Mórahalmon találkozik június 7-14. között. Ez alatt az idő alatt kétszer is pályára lép a válogatott a szegedi Szent Gellért Fórumban, Szerbia elleni felkészülési mérkőzésen. A 10-én, 19.05-kor kezdődő találkozót az M4 Sport élőben közvetíti; míg a 14-i, 17.00 órást az MLSZ hivatalos Facebook-oldalán lehet majd élőben nézni.

–Az edzőtábor alatt három célt tartok szem előtt. Először is pontos és részletes képet szeretnék kapni minden egyes játékos fizikai állapotáról, sebességéről, dinamizmusáról, mozgékonyságáról; hogy mindezeket kiértékelhessük és összehasonlíthassuk a nemzetközi szinttel. Másodszor a már eddig is sokat gyakorolt támadó játékot szeretném tovább fejleszteni. Harmadszor még többet akarok beszélgetni a játékosokkal, hogy minél jobban megismerhessük egymást – nyilatkozta Margret Kratz az mlsz.hu-nak.

A német szakember a nyári ellenfelünkről is beszélt. Szerbia megelőz bennünket a világranglistán (ők a 41., mi a 44. helyen állunk jelenleg), 2010 óta folyamatosan lépdel előre a világ- és európai ranglistákon.

– Szerbia jobb nálunk, legalábbis papíron, ez a kiindulási helyzetünk. De minden sportolónak örülnie kell, ha erősebb ellenfelek ellen versenyezhet. Bizonyítanunk kell, hogy valójában jobbak vagyunk, mint a ranglistákon elfoglalt helyünk – hangsúlyozta a szövetségi kapitány.

Mindkét alkalommal nézők előtt játszhat majd válogatottunk. A jegyvásárlás részleteiről később adunk bővebb tájékoztatást. A stadionba védettségi igazolvánnyal rendelkezők, valamint a felügyeletük alatt álló kiskorúak léphetnek majd be.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...