Szarvas Alexandra: Kiváltság ilyen feladat előtt állni
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2024. október. 24., 20:35
Szarvas Alexandra: Kiváltság ilyen feladat előtt állni

A női A-válogatott pénteken 18.15-kor a papírforma szerint esélyesebb Skóciával küzd meg a Bozsik Arénában, az Eb-selejtező rájátszásában. A mieink két sikeresen megvívott párharcra vannak az Európa-bajnokságra való kijutástól, így a pénteki találkozónak is nagy tétje van.

Női A-válogatottunk a harmadik helyen zárta az Eb-selejtező csoportkört, így az Eb-részvételt a rájátszásban vívhatja ki. Szarvas Alexandra együttese október 25-én és 29-én a csoportgyőztes Skóciával küzd meg, s amennyiben sikerül megnyernie az oda-visszavágós párharcot, a finn-montenegrói párosítás győztesével kell harcba szállnia az Eb-szereplésért november 27. és december 3. között. Válogatottunk október 25-én, 18.15-kor fogadja Skóciát a Bozsik Arénában, a visszavágóra pedig négy nappal később az edinburghi Easter Road Stadionban kerül sor magyar idő szerint 20.35-kor.

Szarvas Alexandra szövetségi kapitány csütörtök délután megtartotta a pénteki mérkőzést megelőző utolsó edzését a találkozó helyszínén, a Bozsik Arénában. A keretbe meghívót kapott, de sérülés miatt az edzőtáborba nem jött el Öreg Cintia, helyére Ott Eszter került, a szintén sérült Palakovics Laura helyett pedig Savanya Csilla csatlakozott a kerethez.

Kulcsfontosságú lesz, hogy csapatként működjünk, és hogy bízzunk magunkban és a párharc sikeres megvívásában. Mindenkinek a legjobb formájára lesz szükség, az első perctől kezdve az utolsóig meg kell tartanunk a fókuszt. Ha az álmunkat valóra szeretnénk váltani az Eb-re való kijutással, akkor az ilyen mérkőzések terhét motivációnak kell tekintenünk. Ez egy kiváltság a lányoknak, hogy ilyen feladat előtt állnak – nyilatkozta Szarvas Alexandra szövetségi kapitány.

Az első mérkőzésre a Bozsik Arénában kerül sor október 25-én 18.15-kor, a találkozóra a meccsjegy.mlsz.hu oldalon lehet jegyet vásárolni 1500 forintos egységáron. A hazai összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti. 

A magyar válogatott mérkőzései

Október 25. Magyarország-Skócia 18.15 (Bozsik Aréna)

Október 29. Skócia-Magyarország 20.35 (Easter Road Stadium, Edinburgh) 

A női A-válogatott kerete

Kapusok

Lauren Brzykcy (Vittsjö)

Schildkraut Fruzsina (Honvéd)

Terestyényi Anna (Turbine Potsdam)

Védők

Fördős Beatrix (Inter)

Kovács Laura (ETO FC)

Nagy Virág (SV Meppen)

Németh Hanna (Werder Bremen)

Ott Eszter (FTC)

Savanya Csilla (ETO FC)

Szabó Viktória (FC Zürich)

Turányi Lilla (Bayer Leverkusen)

Középpályások

Csányi Diána (FC Zürich)

Csiki Anna (Tottenham)

Kaján Zsanett (Lazio)

Könczeyné Fenyvesi Evelin (FTC)

Nagy Fanni (ETO FC)

Papp Luca (VFL Wolfsburg)

Pusztai Sára (OH Leuven)

Zeller Dóra (FC Köln)

Támadók

Csuhai Vivien (Honvéd)

Nagy Viktória (FTC)

Pápai Emőke (Werder Bremen)

Siklér Kinga (MTK)

 

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Első győzelmünket arathatnánk a skótok ellen
Első győzelmünket arathatnánk a skótok ellen

A női A-válogatott jelenlegi kerettagjai közül Csiki Anna, Fenyvesi Evelin és Szabó Viktória már az első skót-magyar összecsapáson is pályára lépett.

Telt házas lelátó előtt edzett a női A-válogatott
Meccsbeszámoló
Szarvas Alexandra: Kiváltság ilyen feladat előtt állni

A női A-válogatott jelenlegi kerettagjai közül Csiki Anna, Fenyvesi Evelin és Szabó Viktória már az első skót-magyar összecsapáson is pályára lépett.