Skóciai visszavágó következik a női vb-selejtező sorozatban
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2021. október. 21., 22:39
Skóciai visszavágó következik a női vb-selejtező sorozatban

A női A-válogatott szerdán utazott Glasgowba, ahol a skót válogatottal vív vb-selejtező mérkőzést pénteken. A hazai 2-0-s vereség tapasztalatait is felhasználva készíti fel csapatát Margret Kratz a visszavágóra. A találkozót az m4sport.hu élőben közvetíti.

Idegenben folytatódnak a női vb-selejtezők

Idegenben folytatódnak a női vb-selejtezők

Skócia és Feröer szigetek válogatottja vár a mieinkre a női világbajnoki-selejtezőben. A keretbe meghívót kaptak azon játékosok is, akik előzőleg nem állhattak a szövetségi kapitány rendelkezésére. Margret Kratz ezúttal is számít a visszatérő Sipos Lillára és behívta a 18 éves Pápai Emőke mellett a 17 éves Savanya Csillát is.

Tovább

A válogatott keretében már az összetartás előtt is történt változás, Boros Kinga (DVTK) sérülés miatt nem tudott a csapattal tartani, helyette Fördős Beatrix (SS Lazio) csatlakozott a kerethez Olaszországból.

A válogatott először Vecsésen edzett, majd szerdán repült Skóciába, ám az utazás előtt Schildkraut Fruzsina koronavírus-tesztje pozitív lett, így ő elhagyta az edzőtábort, ahogy Szemán-Tóth Barbara sem utazott el, helyettük Erős Evelint (MTK Budapest) és Csigi Esztert (FTC-Telekom) hívta be a szövetségi kapitány.

Fontos hiányzója a csapatnak még a két légiós, Csiki Anna és Turányi Lilla, akik sérülés miatt kénytelenek kihagyni a következő két találkozót Skócia és Feröer szigetek ellen.

A Margret Kratz vezette válogatott célja, hogy a következő sorozat sorsolására felkerüljünk a negyedik kalapból a harmadikba. Ehhez a csoportban Ukrajnánál kell jobb helyezést elérnünk, amely éppen ma kezdte meg szereplését a sorozatban és mindjárt meg is szerezte a három pontot, Feröer szigeteket győzte le 4–0-ra.

A mostani vb-selejtező előtt mindössze egy alkalommal találkozott egymással a magyar és a skót válogatott, 2017 szeptemberében, Telkiben. Akkor a brit labdarúgás hagyományai jellemezték a skót válogatottat, erőteljesebbek, atlétikusabbak voltak, egyszerű játékkal érték el eredményeiket, a technikásabb, és talán képzettebb, de tartalékos magyar válogatott ellen. Végül 3–0-s vendégsikerrel zárult a találkozó.

Legutóbb, szeptember 17-én, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 0–2 (0–1) volt az eredmény, így a mérleg 2 mérkőzés, 2 vereség és 0–5-ös gólkülönbség.

Nagyon sajnálom, hogy Schildkraut Fruzsina és Szemán-Tóth Barbara nem utazhatott el velünk, mindketten jól dolgoztak és csalódottak, hogy haza kellett mennük. Viszont bízom a helyettük behívott két játékosban is – kezdte a csütörtöki hivatalos edzés után Margret Kratz. – Az első edzésen leginkább a védekezéssel és a középpályás letámadással foglalkoztunk, majd a kombinációs játékot gyakoroltuk, harmadszor pedig a támadások következtek még Magyarországon. Ma pedig Skóciában mindezzel foglalkoztunk a hivatalos edzésen. Mindegyik alkalom nagyon jól sikerült, a csapat nagyon jól dolgozik és motivált. Szerencsére az utazókeretből mindenki a rendelkezésünkre áll.

A német szakember ezúttal is sok fiatalnak adott lehetőséget, a kerettagok közül kilencen születtek 2000-ben, vagy az után, de a legtöbb játékos is csak egy-két évvel idősebb náluk.

– Azt gondolom, ez a csapat lehet a jövő. A fiataljaink nagyon fontosak lesznek a következő két mérkőzésen, és több tehetség előtt is szép jövő áll a következő években. Azt szeretném, hogy felnőjenek a feladathoz, hiszen fontos szerepük van a válogatottban. Nagyon gyorsan fejlődnek, gyorsaságot és jó fizikai képességeket hoznak a csapatba, és nagyon motiváltak is. Az idősebbek pedig nagyobb tapasztalattal rendelkeznek, jó elegyet alkot a két korosztály a csapatban – mondta Margret Kratz.

A pénteki, skótok elleni találkozó helyszíne a Hampden Park lesz Glasgowban, ami a nyári férfi Európa-bajnokság egyik helyszíne is volt. 

– Hatalmas dolog, hogy a Hampden Parkban játszhatunk, ahol nem sok női csapat játszott korábban. De nem hiszem, hogy nehezebb lesz itt játszanunk, mint Budapesten. Tudjuk, hogy nagyon agresszívek a skótok, erős csapatuk van, de már ismerjük őket. Azt gondolom, hogy mindig van esély, most is így kell hozzáállnunk – tette hozzá zárásul a szövetségi kapitány. 

A női A-válogatott október 22-én, magyar idő szerint 20.35-kor Skóciában, majd október 26-án, 19.00-kor Feröer szigeteken játszik vb-selejtező mérkőzést.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...