Idegenben folytatódnak a női vb-selejtezők
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2021. október. 11., 14:11
Idegenben folytatódnak a női vb-selejtezők

Skócia és Feröer szigetek válogatottja vár a mieinkre a női világbajnoki-selejtezőben. A keretbe meghívót kaptak azon játékosok is, akik előzőleg nem állhattak a szövetségi kapitány rendelkezésére. Margret Kratz ezúttal is számít a visszatérő Sipos Lillára és behívta a 18 éves Pápai Emőke mellett a 17 éves Savanya Csillát is.

Folytatja szereplését a női világbajnokság selejtezőjében a felnőtt válogatott. Margret Kratz csapata egy hét múlva, hétfőn találkozik, majd október 22-én Skóciában lép pályára.

A skótok ellen hazai pályán 2–0-s vereséget szenvedtünk a sorozat nyitányán, ellenfelünk jelenleg Spanyolország mögött a csoport második helyét foglalja el.

Négy nappal később, október 26-án pedig az utolsó kalapból húzott és ennek megfelelően a csoport utolsó helyezettje, Feröer szigetek ellen szerepel idegenben a magyar válogatott.

A csapatunk két vereség után játszik kétszer is idegenben, ahol nehéz feladatok várnak rá. A német szövetségi kapitánynak legutóbb a keret összeállításánál betegségekkel és sírülésekkel is számolnia kellett. Most azonban többen is újra a rendelkezésére állnak, így bekerült a csapatba a védőknél Németh Diána (aki első alkalommal szerepelhet a felnőttek között), Papp Luca és Savanya Csilla; visszatért Fenyvesi Evelin és meghívót kapott Zágor Bernadett mellet Pápai Emőke is.

Fontos hiányzója a csapatnak azonban két légiós, Csiki Anna és Turányi Lilla, akik sérülés miatt kénytelenek kihagyni a következő két találkozót.

– Mindig a legjobbakat igyekszem meghívni, akik a legjobb formában vannak, játszanak a klubjukban és motiváltak a feladatra, tehát készen állnak a válogatottságra. Mindig három kapusban, nyolc védőben, nyolc középpályásban és négy csatárban gondolkodom. Úgy gondolom, a támadók és a középpályások terén nagyon jól állunk, sok tehetséges játékosunk van ezeken a posztokon, védőnk azonban már kevesebb van és most még két alapember, Turányi Lilla és Csiki Anna is hiányzik. A most meghívott védők közül négyen is 2000-ben vagy az után születtek, úgy szeretnék egy nagyon kompakt védelmet építeni, hogy közben a fiatalok is esélyhez jutnak. Szerintem szép jövő előtt állnak ezek a lányok és szeretnék segíteni nekik játéklehetőséggel, tapasztalattal, az önbizalmuk építésével. Németh Diánára az U19-es válogatottban is számítanának, de a hiányzók miatt most itt van rá szükség. A nyári kiválasztók egyik legjobbja volt, nagyon gyors, technikás, agresszív játékos, de sajnos legutóbb sérülés miatt nem hívhattam meg, örülök, hogy most csatlakozik hozzánk – kezdte Margret Kratz szövetségi kapitány.

A német szakember a keret kihirdetése után a ránk váró ellenfelekről is beszélt az mlsz.hu-nak:

– A skótokat megismertük, nagyon gyorsak és agresszívek, viszont a technika talán az egyik gyengeségük. Az első találkozó egyes szakaszaiban jobbak voltunk náluk, de ez nem elég, hogy felvegyük velük a versenyt, sokkal tovább kell nekünk dominálnunk. Igyekszünk kihasználni az erősségeinket és az ő gyengeségeiket. Feröer válogatottját az ötödik kalapból húzták, minket pedig a negyedikből. Ahhoz, hogy elérjük a célunkat és felkerüljünk a harmadik kalapba, ellenük mindkét találkozót meg kellene nyernünk, s Ukrajnát kell megelőznünk. Nehéz feladat ez és néhány dologban változtatnunk kell, de én bízom a csapatban! – mondta Margret Kratz.

A női A-válogatott kerete:

Kapusok:

Szőcs Réka (ETO FC Győr)
Bíró Barbara (Haladás-Viktória FC)
Erős Evelin (MTK Budapest)

Védők:               

Szabó Viktória (FTC-Telekom)
Németh Diána (FTC-Telekom)
Papp Luca (FTC-Telekom)
Savanya Csilla (ETO FC Győr)
Kovács Laura (ETO FC Győr)
Németh Loretta (ETO FC Győr)
Fördős Beatrix (SS Lazio)
Csigi Eszter (FTC-Telekom)

Középpályások:             

Kocsán Petra (TSG Hoffenheim)
Csiszár Henrietta (FC Internazionale Milano)
Zeller Dóra (FC Bayer 04 Leverkusen)
Pusztai Sára (FTC-Telekom)
Csányi Diána (FTC-Telekom)
Fenyvesi Evelin (FTC-Telekom)
Nagy Virág (MTK Budapest)
Sipos Lilla (MTK Budapest)

Csatárok:                        

Zágor Bernadett (SKN St. Pölten)
Vágó Fanni (FTC-Telekom)
Vachter Fanni (MTK Budapest)
Pápai Emőke (Grashopper Club Zürich)

Tartalékok: Czellér Dorottya (FTC-Teleom), Szakonyi Emese (Astra-Activtek HFC-Üllő)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...