Női A-válogatott: gólfesztivál Azerbajdzsánban
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2024. július. 12., 20:44
Női A-válogatott: gólfesztivál Azerbajdzsánban

Női A-válogatottunk magabiztos játékkal 5-0-ra győzött Azerbajdzsán ellen Bakuban a pénteki Európa-bajnoki selejtezőjén.

Szarvas Alexandra együttese nyár elején már a csoportfavorit Svájc elleni 1-0-s győzelmével is bizonyította, hogy egyre jobb teljesítményre képes, péntek délután pedig Azerbajdzsán ellen mutatott remek formát. 

A magyar válogatott már a találkozó elején magához ragadta a kezdeményezést, a 12. percben Pusztai Sára szögletét követően Csiszár Henrietta fejelt kevéssel a kapu fölé. A 21. percben egy magyar szabadrúgást követően Csiki Anna révén vezetést szerzett Szarvas Alexandra együttese (0-1), majd a következő percben Pápai Emőke veszélyeztette két méterről az ellenfél kapuját, de egy azeri védő tisztázott.

A 32. percben megduplázta előnyét a magyar válogatott, Kaján Zsanett az ellenfél több védőjét is kicselezve helyezte a labdát a hálóba (0-2).

A térfélcsere után nem kellett sokat várni az újabb magyar találatra, Pápai Emőke az 53. percben a tizenhatoson belülről bombázott az azeri kapuba (0-3). Az első és egyetlen veszélyes azeri helyzetre az 59. percig kellett várni, de az ellenfél lövése a felső kapufán csattant. A 61. percben Pápai Emőke újabb bombáját tolta szögletre az azeriek kapusa. Válogatottunk a hajrában sem állt le, a csereként beállt Siklér Kinga 91. és 94. percben szerzett két góljával tette fölényessé a sikerét.

Csiszár Henriettáékra már csak egy mérkőzés vár a csoportkörben, négy nap múlva, július 16-án 19 órakor Törökországot fogadja a válogatott a gyirmóti Alcufer Stadionban. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti. A találkozóra a  meccsjegy.mlsz.hu oldalon lehet jegyeket vásárolni 1500 forintos egységáron. 

- Összességében egy jó mérkőzést játszottunk, taktikailag mi uraltuk a játékot. Az azeriek ellen az előző meccsen rengeteg helyzetet kihagytunk, most viszont értékesítettük a lehetőségeinket. A mai mérkőzésen egytől egyig mindenki hozzátette a magáét, a becserélt játékosok is kiválóan szálltak be, minden összecsapáson ezzel a mentalitással kell pályára lépnünk. Jól sikerült a találkozó, most viszont előre tekintünk és az utolsó, törökök elleni mérkőzésre koncentrálunk – értékelt Szarvas Alexandra szövetségi kapitány.

Azerbajdzsán-Magyarország 0-5 (0-2)
Magyarország: Szőcs Réka - Öreg Cintia (Kovács Laura, 64.), Turányi Lilla, Papp Luca, Németh Diána - Csiszár Henrietta (Nagy Fanni, 64.) - Csiki Anna (Szabó Viktória, 73.), Pusztai Sára (Németh Hanna, 84.), Fenyvesi Evelin, Kaján Zsanett - Pápai Emőke (Siklér Kinga, 84.)
Gólszerzők: Csiki Anna, Kaján Zsanett, Pápai Emőke, Siklér Kinga (2x)

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Törökország ellen zárja az Eb-selejtező csoportkörét a női A-válogatott
Törökország ellen zárja az Eb-selejtező csoportkörét a női A-válogatott

Az Európa-bajnoki selejtező csoportjában jelenleg a második helyen álló női válogatott a keddi zárófordulóban Törökországot fogadja 19 órakor a ...

Női A-válogatott: gólfesztivál Azerbajdzsánban
Meccsbeszámoló
A skótok várnak ősszel a női A-válogatottra

Az Európa-bajnoki selejtező csoportjában jelenleg a második helyen álló női válogatott a keddi zárófordulóban Törökországot fogadja 19 órakor a ...