Négy fő területen kell bizonyítaniuk a női játékosoknak
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2021. július. 28., 15:50
Négy fő területen kell bizonyítaniuk a női játékosoknak

Margret Kratz több mint húsz játékossal foglalkozott a hét elején Telkiben, a második kiválasztó edzőtábort pedig egy hét múlva tartja. A meghívott labdarúgók különböző fizikai, ügyességi és mentális képességeire is kíváncsi a német szakember, mielőtt kialakítaná a vb-selejtező keretét.

Az akadémiákkal ismerkedik a szövetségi kapitány

Az akadémiákkal ismerkedik a szövetségi kapitány

Margret Kratz tavasszal kezdte meg magyarországi munkáját a női A-válogatott élén. A szövetségi kapitány igyekszik minél behatóbban megismerni a hazai viszonyokat, ezért a női akadémiákat és az NB I-es klubokat is sorra meglátogatja.

Tovább

Kétszer három napon keresztül teszteli a női labdarúgók képességeit Margret Kratz szövetségi kapitány. A két edzőtábor alatt csaknem 50 játékossal találkozik, akik között sok az új arc, a fiatal és a visszatérő is.

Az első néhány nap után a német szakember elmondta négy fő területre fókuszál kialakulóban lévő stábjával: a sport területre (technikai és taktikai képességek, erőnlét), a személyiségi jegyekre, a mentalitásra és a csapatmunkára.  

– Azt is megnézzük, hogy tudnak nyomás alatt teljesíteni a játékosok, hiszen mikor komoly ellenfelekkel nézünk szembe, nagyon fontos, hogy jó mentalitással, erősen álljunk ki. Vizsgáljuk, hogyan tudják a lányok olvasni a játékot, illetve hogy milyen a hozzáállásuk, mennyire fegyelmezettek és motiváltak – nyilatkozta Telkiben Margret Kratz az mlsz.hu-nak. – Hogy mindezekre elég figyelem jusson, két részre kellett osztani az edzőtábort, most és a jövőhéten is több mint 20 lány tölt el három napot az edzőközpontban. Ez az idő éppen elég tesztelni, amit szeretnénk, ahhoz viszont nagyon rövid, hogy mindenkit megismerjek, de igyekszem minél több új lánnyal beszélgetni. Úgy látom, ők is kíváncsiak rám, ezért az első találkozáskor bemutatkoztam nekik, de ők is kérdezhetnek tőlem.

A tavasszal megbízott szövetségi kapitány az augusztus közepén induló Simple Női Ligát is követi majd, igyekszik minél több mérkőzést személyesen megnézni:

– A különböző klubokból érkező játékosokkal beszéltem a felkészülési időszakuk menetéről, hogy ezt is figyelembe tudjam venni. Igyekszem megtalálni a módját, hogy legalább három találkozót meg tudjak nézni egy napon, de ahogy kialakul a pontos program, akár többön is ott tudok lenni.

A női A-válogatott első tétmérkőzéseit szeptemberben játssza, akkor kezdődik ugyanis a női Világbajnokság selejtezője. Margret Kratz csapata hazai pályán kezdi majd szereplését, szeptember 17-én Skócia, 21-én pedig Spanyolország lesz az ellenfél.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...