Markó Edina: vagányan kell játszanunk a svédek ellen
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2019. szeptember. 18., 18:20
Markó Edina: vagányan kell játszanunk a svédek ellen

Változás a magyar keretben az Izland elleni csapathoz képest: Pusztai Sárának most a saját korosztályában kell bizonyítania, helyette Horti Boglárka tér vissza a válogatottba. Pinczi Anita megsérült.

Hazai pályán folytatja szereplését az Európa-bajnokság selejtezőjében női A-válogatottunk: október 4-én a DVTK Stadionban fogadja Svédországot.

A sorozat első mérkőzésén Izlandon volt jelenése Markó Edina szövetségi kapitány csapatának, ahol az 1–1-es első félidőt követően 4–1-es vereséget szenvedett.

Nem lesz könnyű dolga Miskolcon sem a csapatnak, ugyanis a nyári világbajnokság bronzérmes válogatottjával néz majd szembe. Svédország az első fordulóban három pontot szerzett, Lettországot győzte le 4–1-re.

Szurkoljunk minél többen női A-válogatottunknak Svédország ellen

Szurkoljunk minél többen női A-válogatottunknak Svédország ellen

A DVTK Stadionban mérkőzik meg Markó Edina szövetségi kapitány csapata a világbajnoki bronzérmes svéd válogatottat. Az október 4-i találkozóra 500 forintért lehet jegyet váltani.

Tovább

A szövetségi kapitány szerint ellenfelünk legnagyobb erőssége – a mellett, hogy játékosai szinte egytől-egyik top bajnokságokban szerepelnek, így hétről hétre nagy terhelésnek vannak kitéve – az összeszokott csapatjáték:

– A válogatottjuk gerince adott, nagyon régóta együtt játszanak. E mellett ők is formálódnak és a fiatalokat nagyon tudatosan építik be. Már a vb-n is lehetett látni, hogy Nilla Fischer helyét, aki a torna után visszavonult a válogatottságtól, Amanda Ilestedt veszi át.

Markó Edina úgy fogalmazott, egy nagyon masszív, szervezett, rengeteget futó csapat vár ránk. Erős a szélsőjátékuk, a támadásoknál pedig nagyon kell majd ügyelni Kosovare Asllanira és Carolina Segerre. A kapusuk, Hedvig Lindahl a Wolfsburgban játszik együtt Jakanfi Zsanettel.

Találkoztunk már a svédekkel a világbajnokság selejtezőjében és most is legalább olyan színvonalú játékot szeretnék látni a csapatomtól, mint az akkori, hazai mérkőzésen, amin egészen a hajráig tartani tudtuk velük a lépést.

Nem félve, hanem vagánysággal, de fegyelmezetten kell kiállnunk ellenük és plusz élményként felfogni, hogy ilyen szintű ellenféllel futballozhatunk – folytatta a szakvezető.

A keretbe nálunk ezúttal nem kapott meghívót Pusztai Sára, akire az U19-es válogatottnak van szüksége az Eb-selejtező minitornán.

Most ott kell vezérnek lennie, a későbbiekben pedig majd visszatér hozzánk. Horti Boglárka kapta meg a helyet a keretben, aki már az előző fordulóban is tartalék volt. Az izlandi vereség óta eltelt egy hónap, a játékosok jobban formába lendültek, hiszen azóta bajnoki találkozókat játszottak. Csiszár Henriettáék a Leverkusennel 2–1-re legyőzték a Bayern Münchent a hétvégén. Bízom benne, hogy a több meccs a fizikumunkon is meg fog látszódni.

A magyar válogatott Svédország elleni kerete:

Kapusok: 

Szőcs Réka (MTK Hungária FC)
Samu Anna (Ferencvárosi TC)
Bíró Barbara (Haladás-Viktória FC)

Védők:

Szabó Viktória (Ferencvárosi TC)
Turányi Lilla (MTK Hungária FC)
Mosdóczi Evelin (Ferencvárosi TC)
Papp Dóra (MTK Hungária FC)
Horti Boglárka (Haladás-Viktória FC)
Boros Kinga (DVTK)
Kovács Laura (ETO FC Győr)
Csiki Anna (Ferencvárosi TC)

Középpályások: 

Csányi Diána (MTK Hungária FC)
Tóth Alexandra Ivett (Haladás-Viktória FC)
Fenyvesi Evelin (Ferencvárosi TC)
Csiszár Henrietta (FC Bayer 04 Leverkusen)
Kocsán Petra (Ferencvárosi TC)
Zeller Dóra (FC Bayer 04 Leverkusen)
Rácz Zsófia (Haladás-Viktória FC)

Támadók:

Zágor Bernadett (SKN St. Pölten)
Vágó Fanni (Ferencvárosi TC)
Németh Loretta (MTK Hungária FC)
Jakabfi Zsanett (Vfl Wolfsburg)
Süle Dóra (ETO FC Győr)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...