Markó Edina keretet hirdetett – Kezdődik az Eb-selejtező
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2019. augusztus. 14., 17:10
Markó Edina keretet hirdetett – Kezdődik az Eb-selejtező

Izland elleni idegenbeli mérkőzéssel kezdi meg szereplését női A-válogatottunk a 2021-es Európa-bajnokság selejtezőjében. Bekerült a keretbe a fiatal Pusztai Sára és Kovács Laura, de hiányzói is vannak a csapatnak.

Markó Edina szövetségi kapitány együttese augusztus 29-én lép pályára először az Európa-bajnokság selejtezőjében. A 2021-es kontinenstornán való részvételért Izlanddal, Svédországgal, Szlovákiával és Lettországgal is meg kell küzdenünk.

Női Eb: Svédországgal és Izlanddal is megküzdünk a selejtezőben

Női Eb: Svédországgal és Izlanddal is megküzdünk a selejtezőben

Az UEFA elkészítette a 2021-es női Európa-bajnokság selejtezőjének csoportbeosztását. A magyar válogatott Svédország, Izland, Szlovákia és Lettország mellé került. A mérkőzések augusztus végén kezdődnek.

Tovább

Először Izlandon, Reykjavíkban szerepel a válogatott, amely augusztus 23-án találkozik Telkiben. Az összetartás programjában az edzések mellett fiú csapat elleni edzőmérkőzés is szerepel.

A keret augusztus 27-én utazik el az északi szigetországba.

A csapattal tart az eddig az U19-es válogatottban szereplő Pusztai Sára, aki barátságos mérkőzésen Ciprus ellen, a Női Labdarúgás Napján már bemutatkozott a felnőttek között is. Szintén nem most először került a keretbe az ETO fiatal játékosa, Kovács Laura sem, de tétmérkőzésen először kaphat lehetőséget a korábbi U19-es csapatkapitány.

Turtóczki Sándor szövetségi edzővel egyeztettünk az U19-es csapat alapembereivel kapcsolatban és mivel nem esik egybe tétmérkőzéssel az izlandi találkozó, számítok Sárára – nyilatkozta Markó Edina az mlsz.hu-nak.

A csapatban ismét helyet kapott Süle Dóra az ETO-ból, aki tavasszal elhúzódó betegsége miatt nem tudott a válogatott segítségére lenni.

Az eddigi meccseken, akár már a világbajnoki selejtezők alatt kialakult csapat tagjait folyamatosan figyelemmel követjük és mindig az a célunk, hogy azokat a játékosokat hívjuk be a válogatottba, akik a legjobb állapotban vannak.

A csúcsformájukhoz legközelebb a Ferencváros labdarúgói vannak jelenleg, mivel ők a Bajnokok Ligája-szereplés miatt korábban megkezdték a felkészülést és három nagyon jó mérkőzést játszottak a selejtezőben. Gratulálok nekik, az utolsó pillanatig megvolt az esélyük a továbbjutásra – fogalmazott a szövetségi kapitány.

Sajnos a keretnek vannak hiányzói is, mint a régóta sérüléssel bajlódó Szeitl Szilvia (FTC-Telecom) és Tálosi Szabina (Haladás-Viktória FC), illetve a nemrég keresztszalag szakadás miatt műtéten áteső Tóth Barbara (MTK Hungária FC).

A napokban mindenhol elindulnak a bajnokságok és bízom benne, hogy senki mást nem veszítünk el a csapatból. Fontos, hogy most meghívót kapó játékosok közül mindenki a rendelkezésünkre álljon – tette hozzá végül Markó Edina.

Női A-válogatottunk Izland elleni kerete:

Kapusok:

Szőcs Réka (MTK Hungária FC)
Samu Anna (Ferencvárosi TC)
Bíró Barbara (Haladás-Viktória FC)

Védők:

Szabó Viktória (Ferencvárosi TC)
Turányi Lilla (MTK Hungária FC)
Mosdóczi Evelin (Ferencvárosi TC)
Papp Dóra (MTK Hungária FC)
Tóth Alexandra (Haladás-Viktória FC)
Pinczi Anita (MTK Hungária FC)
Kovács Laura (ETO FC Győr)
Csiki Anna (Ferencvárosi TC)

Középpályások:

Csányi Diána (MTK Hungária FC)
Fenyvesi Evelin (Ferencvárosi TC)
Csiszár Henrietta (FC Bayer 04 Leverkusen)
Kocsán Petra (Ferencvárosi TC)
Zeller Dóra (FC Bayer 04 Leverkusen)
Rácz Zsófia (Haladás-Viktória FC)
Pusztai Sára (Ferencvárosi TC)

Támadók:

Zágor Bernadett (SKN St. Pölten)
Vágó Fanni (Ferencvárosi TC)
Németh Loretta (MTK Hungária FC)
Jakabfi Zsanett (Vfl Wolfsburg)
Süle Dóra (ETO FC Győr)

Tartalék:

Horti Boglárka (Haladás-Viktória FC)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Szarvas Alexandra a női válogatott szövetségi kapitánya
Szarvas Alexandra a női válogatott szövetségi kapitánya

Az U19-es csapatot vezető, nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező Szarvas Alexandra veszi át a távozó Margret Kratz helyét a női A-válogatott ...

Margret Kratz befejezi munkáját a női válogatott élén
Meccsbeszámoló
Női Eb-selejtező: Szarvas Alexandra kihirdette első női A-válogatott keretét

Az U19-es csapatot vezető, nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező Szarvas Alexandra veszi át a távozó Margret Kratz helyét a női A-válogatott ...