Kíváncsiság és nyitottság a női edzőtáborban
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2021. április. 08., 21:33
Kíváncsiság és nyitottság a női edzőtáborban

– A szövetségi kapitány nagyon motiváló módon beszél velünk és közben a nyugalmat áraszt magából – mondta Vágó Fanni Margret Kratzról, aki éppen első edzőtáborát tartja a magyar női válogatott szövetségi kapitányaként. A játékosok osztották meg első tapasztalataikat az mlsz.hu-val.

Hétfő óta készül együtt a női A-válogatott Telkiben. A csapat most találkozott először a frissen kinevezett szövetségi kapitánnyal, Margret Kratzzal. A német szakember túl van már több edzésen és a játékosokat is igyekszik minél jobban megismerni.

A csapatkapitány, Csiszár Henrietta az első tapasztalataival kapcsolatban elmondta, nagyon jó a hangulat az edzőtáborban.

Az első benyomások nagyon pozitívak. Természetesen még időre van szükségünk, hogy megismerjük egymást a szövetségi kapitánnyal és a stábbal, de az első pillanattól érződik, hogy mindenki motivált és nyitott a közös munkára – fogalmazott a Németországban légióskodó játékos. – A héten fektetjük le az alapokat, megismerkedünk a kapitány elképzeléseivel, filozófiájával. Mindenki örül, hogy hosszú idő után újra együtt készülhetünk, igyekszünk minden közös foglalkozást kihasználni a csapatépítésre.

A válogatott kulcsjátékosa, Vágó Fanni szintén arról beszélt az mlsz.hu-nak, mennyire várták már társaival a találkozást.

Óriási kíváncsisággal és pozitívan álltunk az összetartáshoz, izgatottak voltunk, hogy végre megismerjük az új szövetségi kapitányt. Azt gondolom, hogy a napi rutin nem változott sokban, folynak az edzések a közös programok. Nagyon nagy hangsúlyt fektet a vezetőedzőnk az egyéni és a csapat szintű beszélgetésekre is, hogy minél precízebben megismerjen minket, illetve mi is őt, valamint a lehető legjobban átadja azt a filozófiát, szemléletet, amit ő képvisel. Ahhoz még kevés időt töltöttünk együtt, hogy nagy dolgokat tudjak mondani. Minden szakember máshogy dolgozik, mindenkitől lehet tanulni, de az biztos, hogy minden csapattag tudni fogja, mit vár el tőle az edző és azt hogyan valósítsa majd meg egy mérkőzésen. Nagyon alapos és centiről centire fel van építve az elképzelése, így nem lehet kérdés számunkra, hogy merre kell haladnunk a közös cél eléréséhez.

A Ferencváros hátékosa – aki korábban az osztrák bajnokságban szerepelt – kiemelte még, hogy Margret Kratz két nyelven, németül és angolul is át tudja adni, amit szeretne és nagyon inspiráló módon beszél velük.

Mindezt úgy, hogy olyan nyugodtságot áraszt magából, amelyet teljes mértékben elhiszünk és átveszünk tőle. Nekem az első beszélgetés után megvolt a közös hang vele, ez pedig a futball szeretete és a célok átbeszélése volt.

A csapat legfiatalabb, 16 éves tagja, Savanya Csilla pedig elárulta, pozitív meglepetés érte az összetartás alatt.

Jó látni, hogy minden játékos nagyon motivált és az új vezetőedző részéről is ezt érezzük. Nekem ez a második alkalom, hogy a felnőtt válogatott edzőtáborán veszek részt, és egyre jobban érzem magam ebben a közegben. Nagyon örülök, hogy külföldi edzőnk lett, mert meg szerettem volna tapasztalni, hogy milyen az a mentalitás, amit képvisel és milyennek látja a magyar női labdarúgást egy német szakember. Véleményem szerint nem sok idő kellett ahhoz, hogy egy hullámhosszra kerüljünk.

A válogatott első nemzetközi mérkőzése kedden, Bosznia-Hercegovina ellen lesz Telkiben, 14.00-tól. Majd április 30-án kiderül, mely nemzetek csapataival mérkőzik majd meg a Világbajnokság selejtezőjében.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Szarvas Alexandra a női válogatott szövetségi kapitánya
Szarvas Alexandra a női válogatott szövetségi kapitánya

Az U19-es csapatot vezető, nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező Szarvas Alexandra veszi át a távozó Margret Kratz helyét a női A-válogatott ...

Margret Kratz befejezi munkáját a női válogatott élén
Meccsbeszámoló
Női Eb-selejtező: Szarvas Alexandra kihirdette első női A-válogatott keretét

Az U19-es csapatot vezető, nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező Szarvas Alexandra veszi át a távozó Margret Kratz helyét a női A-válogatott ...