Két győzelemmel kezdtük a szezont
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2023. július. 18., 22:39
Két győzelemmel kezdtük a szezont

Szőcs Réka tizenegyest is védett a századik válogatott mérkőzésén. Női felnőtt válogatottunk 2-0-ra legyőzte Bosznia-Hercegovina együttesét. Zágor Bernadett lőtte a vezető találatot, majd Fördős Beatrix szerezte meg első válogatott gólját.

A nyár második félkészülési mérkőzését játszotta női A-válogatottunk, a görögök 1–0-s legyőzése után Bosznia-Hercegovina volt az ellenfelünk.

Szőcs Réka századik alkalommal lépett pályára a válogatottban a Szusza Ferenc Stadionban rendezett keddi találkozón. Az ő köszöntése előzte meg a kezdőrúgást. A kezdőcsapatban az NB I-be frissen visszajutó kapus mellett Fördős Beatrix, Szabó Viktória, Németh Diána, Siber Glória, Vida Boglárka és Papp Luca is bekerült.

A mérkőzés első időszaka nem hozott sok izgalmat, labdabirtoklási fölényben játszottunk, míg a kapunkban Szőcs Rékának nem akadt dolga. Sajnos azonban már a 20. percben cserélni kényszerültünk, Vida Boglárka helyett a Seria A-ban szereplő Sassuolo játékosa, Nagy Virág állt be. A félidő első igazán veszélyes helyzetét is az olaszországi légiósunktól láthattuk, aki a 41. percben a kapufát találta el. A hajrában aztán több akciót is kidolgoztunk, a vezetést azonban nem sikerült megszerezni. Az első játékrészben csapatunk hét lövésig jutott, míg ellenfelünk egyszer sem próbálkozott.

A szünet után beállt Kaján Zsanett (Szabó Viktóriát váltotta) és Pusztai Sára (Siber Glória helyett) is. A második félidő Szőcs Réka óriási védésével kezdődött, ami után újabb vendég helyzet következett. Néhány perc elteltével sikerült rendeznünk a sorainkat. Az 57. percben Zágor Bernadett csapott le a védőről kipattanó labdára és szerezte meg a vezető találatot. Az MTK játékosa éppen az ellene elkövetett szabálytalanság miatt megítélt szabadrúgásból kialakult akcióból volt eredményes.

Hamarosan Turányi Lilla buktatta Ekicet a tizenhatoson belül, amiért tizenegyest ítélt a játékvezető, a büntetőt azonban a jubiláló Szőcs Réka kivédte! A folytatásban felélénkült a találkozó, jóval több helyzetet láthattunk, mint az első 45 percben.

Az utolsó 20 percre Németh Loretta váltotta Pápai Emőkét, a hajrára pedig Bokor Adrienn jött be Papp Luca helyett.

A hosszabbításban Fördős Beatrix szerezte meg első válogatott gólját: Zágor Bernadett szabadrúgása a kapusról a belső védő elé pattant, aki beállította a 2–0-s végeredményt.

Hittem benne, hogy győzni fogunk, a potenciál ott volt a csapatban. Különösen ilyen melegben remek teljesítményt mutattak a lányok, ami egy lépés előre. Fontos, hogy minden pozícióra legalább két jó játékosunk legyen. Ezen a két mérkőzésen a 22 fős keretből 17-en kaptak kezdőként lehetőséget. Történelmet írtunk ma, ugyanis az áprilisi találkozókkal együtt zsinórban négy győzelmet arattuk, továbbá elmondhatjuk, hogy Szőcs Réka, immár anyukaként első olyan női kapus lett, aki elérte a századik válogatott mérkőzését. A Nemzetek Ligáját illetően még az előkészületeknél tartunk, dolgozunk, hogy ott is jól szerepeljünk – nyilatkozta Margret Kratz szövetségi kapitány a mérkőzést követően.

Magyarország–Bosznia-Hercegovina 2–0 (0–0)

Magyarország: Szőcs Réka – Németh Diána, Fördős Beatrix, Turányi Lilla, Vida Boglárka (Nagy Virág, 20.) – Fenyvesi Evelin, Papp Luca (Bokor Adrienn, 87.) – Szabó Viktória (Kaján Zsanett, szünetben), Zágor Bernadett, Siber Glória (Pusztai Sára, szünetben) – Pápai Emőke (Németh Loretta, 74.)

A magyar válogatott ősszel a Nemzetek Ligája első kiírásában szerepel, ahol az ír, az északír, valamint az albán csapattal méri össze az erejét.

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...