Fontos siker Ukrajna ellen
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2021. november. 30., 19:55
Fontos siker Ukrajna ellen

Margret Kratz szövetségi kapitány csapata megszerezte a három pontot Kisvárdán az ukrán válogatott ellen. A magyar együttes már az első félidő végén 3-0-ra vezetett. A végeredmény pedig 4-2 lett.

Ukrajna ellen zárta az évet női A-válogatottunk, a kisvárdai Várkerti Stadionban. A kezdőcsapatban – ahogy azt a találkozó előtt a szövetségi kapitány jelezte is – elsősorban a tapasztalt játékosok kaptak helyet. A kapunkat Szőcs Réka védte; a védelmünket Papp Luca, Turányi Lilla, Kovács Laura és Szabó Viktória alkották. Előttük Csiszár Henrietta és Fenyvesi Evelin, illetve Zeller Dóra, Zágor Bernadett, Vágó Fanni és Csiki Anna szerepeltek.

Ellenfelünk a mostani összetartása előtt nevezte ki új szövetségi kapitányát, azt a Lluis Cortezt, aki az előző szezon végén Bajnokok Ligája győzelemig vezette a Barcelona női csapatát. Az ukrán válogatott négy nappal ez előtt Skóciában lépett pályára, ahol 1–1-es döntetlent ért el.

A találkozó Csiszár Henrietta köszöntésével kezdődött, aki Feröer szigeteken érte el a 100. válogatottságát. A csapatkapitánynak Kiss László, az MLSZ női szakágvezetője adta át a szövetség ajándékát.

Válogatottsági- és gólrekorderünk, Vágó Fanni már az első percekben gólra váltotta helyzetünket: a 4. percben Zágor Bernadett adta be a labdát, amelyet tízesünk vágta a hálóba (1–0). Nem sokkal később, a 11. percben a 67. gólját is megszerezte Vágó Fanni, amikor egy szabadrúgást tekert a léc alá (2–0).

A 17. percben az ukránok is szabadrúgáshoz jutottak, de nem volt veszélyes a próbálkozás. A folytatásban egyik csapat sem alakított ki számottevő helyzetet, a mezőnyben ment a harc. A 26. percben Szőcs Réka fogott meg egy laposan középre érkező labdát; majd az oldalhálót találták el az ukránok.

A 30. percben aztán Zeller Dóra szerzett gyönyörű gólt: Csiszár Henrietta indította a Leverkusen támadóját, aki nagy szólóval, a kapust is kicselezve lőtt a hálóba (3–0).

Két perccel később Csiki Anna volt helyzetben, majd a másik oldalon is kimaradt egy lehetőség, a hosszabbítás perceiben pedig Szőcs Réka húzott le könnyedén egy középre ívelt labdát – az eredmény azonban a szünetig már nem változott.

A második játékrészre két fiatal is érkezett: beállt Savanya Csilla, aki Kovács Laurát váltotta; illetve Pápai Emőke is lehetőséget kapott Csiki Anna helyén. 

A félidő elején Papp Luca szöglete után rövidre sikerült az ukránok felszabadítása, a labdára Fenyvesi Evelin csapott le, aki aztán a kapu mellé talált. A továbbiakban is magabiztosan futballozott a magyar válogatott, amely igyekezett helyzeteket kialakítani, illetve remekül védekezte ki az ukrán próbálkozásokat.

Az utolsó félórára Németh Loretta is beállt, Zágor Bernadettet cserélte le a szövetségi kapitány. A 71. percben aztán szépíteni tudott az ukrán együttes. Az első beadási kísérlet még nem sikerült, a másodikból azonban Apanaschenko szép gólt lőtt (3–1). 

A góltól felélénkültek az ukránok és nem sokkal később Szőcs Rékának kellett nagyot mentenie lábbal. A hajrára Kocsán Petra is pályára léphetett, ő Fenyvesi Evelint váltotta.

A 82. percben aztán bajba kerültünk: a tizenhatos vonaláról középre passzolt labdából Khimich is eredményes volt, ezzel pedig egy gólra felzárkózott az ukrán csapat (3–2).

A 85. percben ismét Vágó Fanni jöhetett szabadrúgással, ezúttal azonban a kapu fölé szállt labdája. A 87. percben Pápai Emőke mögé érkezett egy kiugratást, amit a 18 éves játékosunk visszafelé passzolt Németh Lorettának, akinek középre lövésével ismét kétgólos előnybe kerültünk (4–2).

Az ukránok rögtön két gyors támadással reagáltak az újabb találatra, de Szőcs Réka résen volt a kapuban. Az utolsó percekben lejött Vágó Fanni, aki helyett Szakonyi Emese állt be.

A hosszabbítás alatt is mindent megtett csapatunk, hogy megtartsa a jó eredményt, amely sikerült is neki és végül 4–2-es győzelmet aratott.

 Mindenképpen meg akartuk nyerni ezt a mérkőzést és az első 20-30 percben kiválóan játszott a csapat, letámadtunk és ezt egy nálunk a FIFA-világranglistán 11 hellyel előrébb álló csapat ellen. Bátrak voltunk és frissen futballoztunk. Nagy lépés előre, hogy egy, a harmadik kalapból sorsolt csapat ellett sikerült nyernünk. A második félidőben néhány gyenge pontunk azért kirajzolódott, de azt is tartsuk észben, hogy kétszer is sérülés miatt kellett cserélnem. Annak ellenére, hogy ilyenkor kissé megbomlott a rend, a lányok harcoltak tovább – értékelt a találkozó után Margret Kratz szövetségi kapitány.

Magyarország-Ukrajna 2021-11-30
2021.11.30. (kedd)
Magyarország HUN
Magyarország
Ukrajna
Ukrajna UKR

Szőcs Réka, Csiszár Henrietta, Csiki Anna (Pápai Emőke 45.), Fenyvesi Evelin (Kocsán Petra 78.), Szabó Viktória, Vágó Fanni (Szakonyi Emese 93.), Kovács Laura (Savanya Csilla 45.), Zeller Dóra, Turányi Lilla, Zágor Bernadett (Németh Loretta 61.), Papp Luca

Magyarország
Magyarország
1
5
8
10
18
19
21
23
1
Bondarchuk
3
Petryk
6
Basanska
7
Kalinina
10
Shevchuk
14
Shmatko
16
Ovdiychuk
17
Apanaschenko
18
Korsun
19
Kravchuk
21
Khimich
Magyarország-Ukrajna 2021-11-30
Ukrajna
Ukrajna
Cserék
Magyarország
Magyarország
4
Pusztai Sára
7
Szakonyi Emese
93'
9
Savanya Csilla
45'
57'
11
Oláh Adrienn
12
Bíró Barbara
13
Pápai Emőke
45'
14
Németh Loretta
61'
15
Vida Boglárka
16
Csányi Diána
17
Kocsán Petra
78'
22
Schildkraut Fruzsina
Ukrajna
Ukrajna
2
Iryna Podolska
4
Iryna Kochnyeva
5
Veronika Andrukhiv
69'
8
Tetyana Kitayeva
9
Viktoriya Hiryn
11
Nadiia Kunina
59'
77'
90'
12
Iryna Sanina
15
Khrystyna Pereviznyk
20
Yana Malakhova
78'
22
Darya Kravets
45'
61'
63'
70'
82'
82'
85'
23
Alla Herasymchuk


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...