Küzdelmes mérkőzésen maradtunk alul Olaszországgal szemben
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2019. március. 01., 20:15
Küzdelmes mérkőzésen maradtunk alul Olaszországgal szemben

A mérkőzés előtt is tudni lehetett, hogy a vb-re készülő olasz válogatott ellen nagyon nehéz dolga lesz női A-válogatottunknak a Ciprus-kupán. A szünetig kétgólos előnyt szerzett ellenfelünk, majd hiába jutottunk el többször is helyzetig, a vége 3–0 lett.

Pénteken a világranglistán minket 27 pozícióval megelőző, a 16. helyen álló olasz válogatott ellen lépett pályára Markó Edina együttese az idei Ciprus-kupán. Pénteki ellenfelünk nyolc Juventus-játékost tudhat a keretében, az első ciprusi mérkőzésén 5–0-ra múlta felül Mexikót, és hasonló harcossággal állt ki ellenünk is.

Magyarország-Olaszország 2019. 03. 01.
2019.03.1. (péntek)
Olaszország ITA
Olaszország
Magyarország
Magyarország HUN

Az első percekben az olaszok nem tudták feltörni a magyar védelmet, az első komoly helyzetet a 8. percben alakították ki, amikor Sabatino érkezett középen, de Bíró Barbara hárított, így – a Thaiföld elleni meccs első góljához hasonlóan – szöglet következett, ezúttal azonban sikerült felszabadítani.

Válogatottunk jóval tudatosabban futballozott, mint két nappal korábban, mégis – ahogy várható volt – az olasz csapat támadott többet. A 14. percben egy szöglet után megint Sabatino veszélyeztetett, de lövése elszállt a kapu fölött.

A 19. percben aztán Valentina Giacinti lőtt közelről Bíró Barbara kapujába és szerezte meg a vezetést (1–0). A magyar csapat kontrákkal igyekezett válaszolni, de a 23. percben az olaszok előtt adódott újabb lehetőség, egy szöglet után a keresztlécről pattant le a labda a gólvonal elé, ahonnan sikerült kirúgni.

A küzdelmes mérkőzés első félidejében a nyári világbajnokságra készülő olaszok leginkább pontrúgásokból veszélyeztettek, aztán a szünet előtti utolsó percekben egy hosszú indítást és egy beadást követően Bíró Barbara csak beleérni tudott a labdába, amit újra Valentina Giacinti gurított a hálóba (2–0).

A fordulás után Markó Edina szövetségi kapitány igyekezett megerősíteni a támadó alakzatot, beállt Jakabfi Zsanett, Fenyvesi Evelin és Zeller Dóra is.

Alig tíz perc elteltével, egy labdaszerzést követően előretört az olasz csapat, először úgy tűnt, Bíró Barbara jó ütemben érkezik, de nem sikerült felszabadítania, a lehetőséget Annamaria Serturini használta ki (3–0).

A magyar csapat a második félidőben többször is közel járt a gólszerzéshez, de nem sikerült a szépítés. A hajrában egy kezezést követően tizenegyeshez jutott válogatottunk, Jakabfi Zsanett állt a labda mögé, de Laura Giuliani kapus kivédte a Wolfsburg játékosának büntetőjét. Hiába küzdött csapatunk a lefújásig, a végeredmény már nem változott.

Az újonc Tóth Barbarának a 80. percben szavazott bizalmat Markó Edina, így az MTK játékosa bemutatkozhatott a válogatottban.

Sok mindent kell figyelembe vennünk a tornán, szerettünk volna pihentetni játékosokat, és mindenkinek lehetőséget adni, de megtartani a stabilitásunkat egy vb-résztvevő válogatott ellen. Az újonc Tóth Barbara és azok, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, megállták a helyüket. A szünetben próbáltam megnyugtatni a lányokat és a cserék is hozzátettek a játékhoz. Olyan hibákból kaptuk a gólokat, amiket, úgy gondolom, ősszel már nem fogunk elkövetni. Még formán kívül vannak a lányok, több a pontatlanság a játékunkban. Ennyivel előttünk járnak az olaszok, de azt is meg kell jegyezni, hogy a játékunkban volt fejlődés az előző mérkőzéshez képest. Tetszett, amit agresszivitásban, felfogásban láttam a pályán – mondta a lefújást követően Markó Edina. – Mexikó ellen megint más meccsre számíthatunk, többet kell mutatnunk előrejátékban, ami mindig veszélyezteti a stabilitásunkat, ebben kell megtalálnunk az egyensúlyt.

A csoport másik mérkőzésén Mexikó 2–1-re legyőzte Thaiföld válogatottját.

Olaszország–Magyarország 3–0 (2–0)
Magyarország: Bíró Barbara – Tóth Alexandra (Tóth Barbara, 80.), Turányi Lilla, Szabó Viktória, Csiki Anna – Papp Dóra (Rácz Zsófia, 65.), Csiszár Henrietta, Csányi Diána (Kiss Stella, 76.) – Zágor Bernadett (Fenyvesi Evelin, szünetben) – Kocsán Petra (Jakabfi Zsanett, szünetben), Kaján Zsanett (Zeller Dóra, szünetben)

A Ciprus Kupa programja:

Március 04. 17.00: Mexikó–Magyarország
Március 06.: helyosztó mérkőzés


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...