Női A-válogatott: Vereséggel kezdtünk a Ciprus Kupán
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2019. február. 27., 19:45
Női A-válogatott: Vereséggel kezdtünk a Ciprus Kupán

Hiába dolgozott ki több helyzetet is a magyar csapat, ellenfele, a thaiföldi válogatott sokat futó, gyors játékosait nem tudtuk semlegesíteni, így Markó Edina csapata 4-0-ás vereséget szenvedett a Ciprus-kupa első játéknapján.

A magyar női A-válogatott negyedik alkalommal kezdi az évet a Ciprus Kupán. A felkészülési tornán első ellenfele a nyári világbajnokságra készülő Thaiföld volt az Antonis Apadopoulos stadionban. A délkelet-ázsiai ország labdarúgóival eddig még nem találkozott sem a férfi, sem a női válogatottunk. A hölgyek számára Thaiföld volt az 58. ország, amely ellen pályára léptek. Ellenfelünk a FIFA-világranglistán a 29. helyen áll, tizennéggyel megelőzve a mieinket.

A 6. percben a magyar válogatott előtt adódott a mérkőzés első lehetősége, Pinczi Anita jobb oldali beadásáról centikkel maradt le Jakabfi Zsanett. A thaiföldi csapat a 10. percben válaszolt: előbb egy labdavesztésből kialakított helyzetből, egy jobb oldali beadást követően Szőcs védett nagyot, egy perccel később viszont már ő is tehetetlen volt, Thongsombut megszerezte a vezetést csapatának (1–0).

A kezdeti magyar fölényt követően a thai válogatott magára talált és veszélyesebben kezdett futballozni. Válogatottunk a csapatkapitányát is elveszítette, Csiszár Henriettát sérülése miatt Csányi Diána váltotta a 20. percben. A következő 10 percben főleg mezőnyben zajlott a küzdelem, nagyobb helyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani; Mosdóczi Evelin távoli lövése felülről kerülte el a kaput, majd a 31. percben szintén előtte adódott lehetőség, egy lapos lövéssel veszélyeztetett, amit Sengyong kapus fogott.

A 36. percben aztán Zeller Dóra érkezett egy szöglet után, de a kapus időben bele tudott érni a labdába, majd a 43. percen ismét őt veszélyeztetett, az egyenlítés azonban nem jött össze. Ezután ellenfelünk, a félidő ráadásáig, nem jelentett komoly veszélyt a kapunkra, az utolsó percben aztán mégis ők kerültek nagy helyzetbe: egy kiugratást követően Srimanee duplázta meg csapata előnyét (2–0).

A második félidő egy Csányi Diána-szöglettel kezdődött, a kapus kicsit bizonytalankodott, de sikerült védenie. Újabb gólt a gyorsan futballozó thaiföldi csapat szerzett, egy kontratámadás végén újra Thongsombut talált be (3–0). A 70. percben Vágó Fanni és Mosdóczi Evelin játszott össze, Mosdóczi labdáját Zeller Dóra várta, akihez viszont nem jutott el, a kapus jól vetődött. Hiába a magyar helyzetek, a mérkőzés hajrájában, az ellenfél egy akciója végén Szőcs Réka először még megfogta a labdát, de kiejtette azt a kezéből, amit Nildhamrong használt ki (4–0).

Válogatottunk a lefújásig küzdött a szépítésért és rendre megnyerte a párharcait is, az utolsó percekben Jakabfi Zsanett érkezett a kapu elé, de lövése nem volt pontos.

Nekünk is voltak helyzeteink, de a pontos befejezés hiányzott. Ezért világbajnoki résztvevő egy csapat, hogy azt a néhány helyzetét gólra tudja váltani, olyan ritmusváltásokra képesek a játékosai, hogy azt nehéz lekövetni, kulcsszituációkban olyan egyéni megoldásokra képesek, amik gólt eredményeznek – nyilatkozta a mérkőzést követően Markó Edina szövetségi kapitány. – Éreztük azt, hogy játékban jók vagyunk, a második félidő nagy részét az ellenfél térfelén töltöttük, az előrejátékot a legnehezebb megszervezni és ehhez egy edzés kevés volt. Az is közbeszólt, hogy a Csiszár Henriettát hamar le kellett cserélni, játékrendszert kellett váltanunk. Most meg kell próbálni felrázni a csapatot. Egy edzésünk van felkészülni az olasz válogatottra, ellenük még kompaktabbnak kell lennünk, fontos lesz, hogy ne adjunk területeket nekik.

Thaiföld– Magyarország 4–0 (2–0)
Magyarország: Szőcs Réka - Mosdoczi Evelin, Szabó Viktória, Turányi Lilla, Pinczi Anita (Csiki Anna, 80.) - Csiszár Henrietta (Csányi Diána, 20.), Rácz Zsófia, Fenyvesi Evelin, Zeller Dóra (Zágor Bernadett, 72.) - Kaján Zsanett (Vágó Fanni, 64.), Jakabfi Zsanett (Kocsán Petra, 89.)

A csoport másik mérkőzésén a következő ellenfelünk, Olaszország 5–0-ra legyőzte Mexikót.

A Ciprus Kupa programja: 

Március 01. 17.00: Magyarország–Olaszország
Március 04. 17.00: Mexikó–Magyarország
Március 06.: helyosztó mérkőzés


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...