Ciprusi tornára utazott a női A-válogatott
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2019. február. 26., 14:16
Ciprusi tornára utazott a női A-válogatott

A világbajnokságra készülő Thaifölddel és Olaszországgal, valamint a mexikói válogatottal játszik egy csoportban Markó Edina együttese a Ciprus Kupán. Új játékos is bemutatkozhat a csapatban Tóth Barbara személyében.

Női A-válogatottunk ebben az évben is a Ciprus-kupán kezdi meg a felkészülést az előtte álló feladatokra, elsősorban az ősszel kezdődő Európa-bajnoki selejtezőkre. Mint ismert, a mieink a svéd, az izlandi, a szlovák és a lett válogatottal kerültek egy csoportba a február 21-i sorsoláson. A válogatott kedden utazott el Larnakába, ahol három csoportmérkőzést és egy helyosztót játszik a következő napokban, csoportellenfelei Thaiföld, Olaszország és Mexikó lesznek.

– Immár negyedik éve azért választjuk a Ciprus Kupát az év elején, mert itt mindig nagyon jó ellenfelekkel mérkőzhetünk meg, kiváló körülmények között. Thaiföld és Olaszország is résztvevője lesz a nyári világbajnokságnak, Mexikó ugyan idén nem kvalifikált, de a korábbi években rendszeresen szerepelt világversenyen, bár valószínű, náluk több fiatal lesz a keretben. Vár ránk még egy helyosztó is a hazautazásunk előtt, elnézve a kupa mezőnyét, az sem lesz könnyebb mérkőzés – nyilatkozta Markó Edina.

A szövetségi kapitány 24 játékost hívott meg a tornára, a rutinosnak számító alapemberek mellett olyan fiatalok is játéklehetőséget kaphatnak, mint Kiss Stella vagy Csiki Anna. Bemutatkozhat a válogatottban az MTK Hungária FC játékosa, Tóth Barbara is, Rácz Zsófia pedig a felkészülési tornán elérheti a 100. válogatottságát.

–  Minden évben kihasználjuk ezt a lehetőséget, a négy mérkőzés alatt több időt tudunk arra szánni, hogy beépítsünk új játékosokat. Tavaly Csiki Anna és Turányi Lilla mutatkozhatott be a válogatottban Cipruson, ők meg is állták a helyüket. Bízunk benne, hogy Tóth Barbara is élni fog a lehetőséggel. Feltérképeztük az ellenfeleinket, holnap délelőtt többet tudunk majd velük foglalkozni. Most már azokat a taktikai elemeket gyakoroltuk, amelyekre szükségünk lesz a holnapi találkozón – tette hozzá a szövetségi kapitány, aki az összetartás első edzését az indulás napján még itthon, Üllőn tartotta meg a játékosoknak. 

A csapat első mérkőzését holnap, helyi idő szerint 18.00-kor játssza Thaiföld ellen.

A Ciprus Kupa programja: 

Február 27. 17.00: Thaiföld–Magyarország
Március 01. 17.00: Magyarország–Olaszország
Március 04. 17.00: Mexikó–Magyarország
Március 06.: helyosztó mérkőzés

A Ciprusra utazó keret: 

Kapusok

Szőcs Réka (MTK Hungária FC)
Bíró Barbara (Haladás-Viktória FC)
Samu Anna (Ferencvárosi TC)

Védők

Tóth Barbara (MTK Hungária FC)
Tálosi Szabina (Haladás-Viktória FC)
Szabó Viktória (Ferencvárosi TC)
Turányi Lilla (MTK Hungária FC)
Mosdóczi Evelin (Ferencvárosi TC)
Papp Dóra (MTK Hungária FC)
Tóth Alexandra (Haladás-Viktória FC)
Pinczi Anita (MTK Hungária FC)

Középpályások

Csányi Diána (MTK Hungária FC)
Fenyvesi Evelin (Ferencvárosi TC)
Csiszár Henrietta (FC Bayer 04 Leverkusen)
Csiki Anna (Ferencvárosi TC)
Kaján Zsanett (St. John’s Red Storm)
Kocsán Petra (Ferencvárosi TC)
Zeller Dóra (TSG 1899 Hoffenheim)
Rácz Zsófia (Haladás-Viktória FC)

Csatárok

Zágor Bernadett (SKN St. Pölten)
Vágó Fanni (SKN St. Pölten)
Németh Loretta (Apollon Ladies FC)
Jakabfi Zsanett (Vfl Wolfsburg)
Kiss Stella (Auburn University Athletics)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...