Győzelemmel zártuk az ukrán tornát
Futsal Női A   |   Szurkolók   |   2020. január. 15., 12:31
Győzelemmel zártuk az ukrán tornát

Egyenlő felek találkoztak az ukrajnai felkészülési kupa magyar szempontból utolsó mérkőzésén. A hasonló szinten futsalozó cseh és magyar válogatott gól nélküli döntetlent játszott egymással, az ötödik helyet a magyar csapat hatosrúgásokkal szerezte meg - tehát egy vereség, egy döntetlen és egy győzelem a keret mérlege.

A csoportkörök után a női futsalválogatott a cseh együttessel mérkőzött meg az ukrajnai Lviv Freedom Cup 5. helyéért. A keret kiegészült az első meccsen piros lapot kapott Kota Gabriellával, a sérült Beke Adrienn viszont továbbra sem állt Dombó János szövetségi edző rendelkezésére.

A csapat az első mérkőzésén – amelyen tavaly szeptember óta először kapott ki –5–1-es vereséget szenvedett a házigazdáktól, majd 1–1-et játszott a finnekkel. Szerdai ellenfelünk először a szlovákoktól (4–2), aztán az olaszoktól (8–1) is kikapott. Tehát mindkét együttes az első győzelméért lépett pályára a helyosztón. Ez meg is látszott a pörgős iramú találkozón.

Nagy küzdelem folyt a pályán, a hasonló erőt képviselő csapatok igyekeztek megszerezni az első találatot, ez azonban sokáig egyik oldalnak sem sikerült – pedig többször is közel álltunk hozzá, Ganczer Hajnalka próbálkozásánál csak a kapufa mentette meg a cseheket, egymás után háromszor is; majd Varga Adél lövésénél a kapus védett nagyot, ahogy Üveges Katalin távoli kísérleténél is. Helyzetekig, kapura lövésig a cseh válogatott is eljutott, gól azonban nem született a szünetig – bár a félidő végéhez közeledve Krascsenics Csilla labdája mintha áthaladt volna a gólvonalon, de a játékvezető továbbot intett. 

Nem bírtak egymással a felek a második játékrészben sem, hiába a próbálkozások, a gólhoz egyik együttes sem jutott közelebb, a mérkőzés tempójából azonban nem vettek vissza. Az utolsó percekre elfáradtak a játékosok, 0–0-s állással fújta le a találkozót a játékvezető, a helyezésekről hatméteresek döntöttek. Hargass Annamária két cseh lövést is védett, így 3–2-es győzelemmel válogatottunk végzett a torna 5. helyén, ahol egy vereség mellett egy döntetlen és egy győzelem a mérlege, így 50 százalékos teljesítménnyel zárta a kupát.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női futsal - Folk Zsuzsanna: bízom benne, hogy a vb-re talán kijuthatunk
Női futsal - Folk Zsuzsanna: bízom benne, hogy a vb-re talán kijuthatunk

Folk Zsuzsanna 23-szoros válogatott már több mint másfél évtizede jelen van a női futsalban, pályafutása során nyert bajnokságot és Magyar Kupát ...

Szerbiai tornára utaztak a női futsalosok
Meccsbeszámoló
Női futsalválogatottunk második helyen zárt a szerbiai tornán

Folk Zsuzsanna 23-szoros válogatott már több mint másfél évtizede jelen van a női futsalban, pályafutása során nyert bajnokságot és Magyar Kupát ...