Izzasztó mérkőzésen döntetlen a finnek ellen
Futsal Női A   |   Mérkőzések   |   2020. január. 13., 14:30
Izzasztó mérkőzésen döntetlen a finnek ellen

Az első félidőben nem született gól, a második játékrészben viszont mindkét csapat betalált, így 1-1-es eredményt ért el a női futsalválogatott a finn együttessel szemben.

Bő fél nappal a házigazda ellen elszenvedett vereséget követően ismét pályára lépett Dombó János együttese Ukrajnában – Finnország ellen folytatta a szerepést a Lviv Freedom Cup felkészülés tornán. A női futsalválogatott a szeptemberben kezdődő Európa-bajnoki selejtezőkre készül az év első felében.

A szövetségi edző a vasárnapi teljesítmény után csalódottan nyilatkozott, a második körre agresszívabb játékot kért csapatától. Hétfőn megfogyatkozott kerettel állt ki a válogatott, Kota Gabriella az előző találkozón piros lapot kapott, Beke Adrienn pedig sérülés miatt nem játszhatott.

A mérkőzés finn-fölénnyel kezdődött, ellenfelünk járatta a labdát és hamarosan az első kapura lövésig is eljutott. A magyar lányok a kezdeti megilletődöttség után magukra találtak, egyre többet volt náluk a labda és támadásokat is vezettek. Ennek ellenére a játék főleg mezőnyben zajlott, igazán komoly veszélyben egyik oldalon sem forogtak a kapuk; az utolsó másodpercekben Horváth Viktória lőhetett, a 19 éves játékos próbálkozását azonban a kapus hárította – így magyar helyzettel és 0–0-s állással ért véget az első félidő.

A második játékrész úgy folytatódott, ahogy az első véget ért: aktívabban kezdtünk, mint a találkozó elején és kiegyenlített játékot láthatott a közönség. Továbbra is a mezőnyben járatták a labdát a csapatok, ám bő hét perc után egy finn támadás góllal ért véget.

Az egyenlítés egy finn felszabadítási kísérlet után Ganczer Hajnalkának sikerült. A nem sokkal ez után megítélt kisbüntető viszont nem ment be. Hiába a próbálkozások mindkét kapu előtt, az eredmény nem változott a lefújásig, 1–1-es döntetlennel zárult a találkozó.

Ha azt nézem, hogy rövid időn belül két mérkőzést játszottunk, és ma egy jó formában lévő és kipihent finn csapattal mérkőztünk meg, ráadásul a két centerünk nélkül, azt mondhatom, hogy félig tele van a pohár. Az is ezt támasztja alá, hogy hátrányból felálltunk, helyzeteink volt, sőt büntetőt hibáztunk. Ez utóbbi leginkább már a fáradtságnak tudható be. Az első félidőben biztonsági játékot játszottunk, fel akartuk mérni a finnek erejét és tartalékolnunk kellett az energiánkkal. A második játékrészben kezdtük átvenni az irányítást. Ekkor egy végtelen szerencsétlen gólt kaptunk, hiába védett ma kiválóan a kapusunk, Hargas Annamária. A második félidő felétől egészpályás letámadásokkal próbálkoztunk, igyekeztünk megzavarni az ellenfelünket, labdát szerezni és belőni a győzelmet érő gólt. Ez sajnos nem jött össze a nagyon kemények játszó a finnek ellen, de pozitívum, hogy mérkőzésen belül tudtunk taktikát váltani, ami korábban nem sikerült – fogalmazott Dombó János szövetségi edző a lefújást követően.

A szerdai helyosztó mérkőzésen a cseh csapattal mérkőzünk meg az 5. helyért.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Gajzágó Flóra mesterhármasával vertük a szlovákokat
Gajzágó Flóra mesterhármasával vertük a szlovákokat

Második mérkőzését is megnyerte a szerbiai nemzetközi tornán a magyar futsalválogatott: a szlovákok ellen 3-1-re győzött Frank Tamás szövetségi ...

Magabiztos győzelem Szerbia ellen
Meccsbeszámoló
A cseheket is legyőzte a női futsalválogatott

Második mérkőzését is megnyerte a szerbiai nemzetközi tornán a magyar futsalválogatott: a szlovákok ellen 3-1-re győzött Frank Tamás szövetségi ...