Szerbia-Magyarország: Győzelem a visszavágón is
Futsal Női A   |   Szurkolók   |   2019. november. 17., 20:43
Szerbia-Magyarország: Győzelem a visszavágón is

Fordulatos, közönségszórakoztató mérkőzésen győzte le Szerbiát a női futsalválogatott. Habár a magyar csapat szerzett vezetést, ellenfelünk háromszor is kiegyenlített, végül Szalkai Kitti szépségdíjas gólja döntött - a végeredmény 5-4-es magyar siker lett.

Megérdemelt siker Szerbia ellen

Megérdemelt siker Szerbia ellen

Jó játékkal, Kota Gabriella két és Üveges Katalin egy találatával győzték le futsalosaink a szerb válogatottat Szegeden.

Tovább

A Dombó János vezette női futsalválogatott a Szerbia elleni páros mérkőzés visszavágóján is megállta a helyét – mindössze 20 órával a szombati találkozó lefújását követően.

Az idő rövidsége miatt nagy hangsúlyt kapott a regeneráció a két forduló között. A lányokon pedig már látszott a fáradtság, főleg a válogatottban most debütáló játékosokon. Ennek ellenére a csapat vasárnap is a letámadásokra koncentrált és igyekezett ráerőltetni akaratát ellenfelére. 

Ez olyannyira sikerült, hogy Krascsenics Csilla passzából ezúttal is Kota Garbriella szerzett vezetést a magyar válogatottnak. Erre sajnos egy szöglet után válaszolt a házigazda szerb együttes, ezután aztán gyorsan jött a két újabb magyar gól – Ganczer Hajnalka és Horvát Viktora voltak a gólszerzők. 

Nem sokkal később Deczki Vanda kapusunk ujja megsérült, majd ki is állították. A két perces emberelőnyt az erőre kapó szerbek kihasználták és felzárkóztak 3–3-ra. Kota Gabriella újabb találatával ugyan sikerült átvennünk a vezetést, de ellenfelünk ismét egyenlített. Végül Szalkai Kitti nagyszerű megoldásából (közvetlen közelről a fekvő kapus fölött lágyan átemelt labdából) született meg az 5–4-es végeredmény.

Nagy hangsúlyt kapott a fiatalok beépítése és mondhatom, nem vallottak szégyent; bizonyították, hogy lehet rájuk számítani a jövőben. Gratulálok a most debütáló játékosoknak! A felkészülésünk szempontjából nagyon hasznos páros mérkőzést játszottunk, ami remek lehetőséget adott az újoncok beépítésére a régi csapatba, és hogy felmérjük, mennyire állnak készen a nemzetközi mezőnyre. A védekezésben is van még min javítanunk, kaptunk elkerülhető gólokat; de a támadó játékunkon is kell csiszolni, mivel sok helyzetet hagytunk ki. Azt gondolom, ahogy több rutint szereznek a játékosok, a helyzetkihasználásunkon is tudunk javítani. A mai találkozó végig közönségszórakoztató, nyílt sisakos küzdelmet hozott, egy felmérő volt, amin megfeleltünk. Levontuk a konzekvenciákat és tisztább képet kaptunk arról, mely játék- és taktikai elemeket kell fejlesztenünk, amikre nagyobb hangsúlyt kell fordítani – értékelt a mérkőzést követően Dombó János szövetségi edző.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női futsal - Folk Zsuzsanna: bízom benne, hogy a vb-re talán kijuthatunk
Női futsal - Folk Zsuzsanna: bízom benne, hogy a vb-re talán kijuthatunk

Folk Zsuzsanna 23-szoros válogatott már több mint másfél évtizede jelen van a női futsalban, pályafutása során nyert bajnokságot és Magyar Kupát ...

Szerbiai tornára utaztak a női futsalosok
Meccsbeszámoló
Női futsalválogatottunk második helyen zárt a szerbiai tornán

Folk Zsuzsanna 23-szoros válogatott már több mint másfél évtizede jelen van a női futsalban, pályafutása során nyert bajnokságot és Magyar Kupát ...