Megérdemelt siker Szerbia ellen
Futsal Női A   |   Szurkolók   |   2019. november. 16., 23:05
Megérdemelt siker Szerbia ellen

Jó játékkal, Kota Gabriella két és Üveges Katalin egy találatával győzték le futsalosaink a szerb válogatottat Szegeden.

A tavalyi Eb-selejtező elitkörben remekül szereplő (két győzelem és egy döntetlen után a négyesdöntőről csak gólkülönbséggel lemaradó) női futsalválogatottba több fiatal is meghívót kapott, valamint olyan futsalosok debütálhattak, akik még nem szerepeltek címeres mezben.

Az átalakulóban lévő együttes novemberben kezdte meg a felkészülést: Dombó János szövetségi kapitány csapata ezen a hétvégén Szerbia elleni páros mérkőzést játszik. A párharc első felvonásában a mieink diadalmaskodtak. 

A magyar válogatott végig kézben tartotta a mérkőzést, az történt a pályán, amit a mi csapatunk szeretett volna, így gólt sem kapva győzött 3–0-ra. Előbb Kota Gabriella ismerte fel jól a helyzetet, majd Üveged Katalin talált be egy kipattanóból. Végül még az első félidő vége előtt büntetőből állította be a 3–0-s végeredményt Kota Gabriella a harcos, kellemetlen játékmodorú, délszláv játékstílust képviselő szerb válogatott ellen.

Agresszív letámadás volt a mai alaptaktikánk, aminek három gól lett az eredménye. A második félidőben taktikusabb játékkal folytattuk, de többször is eljutottunk ziccerekig, nagyobb arányú is lehetett volna a győzelem, a befejezésekbe viszont ekkor már több hiba csúszott. A játékfilozófia és a játékelemek gyakorlása volt a cél az eredményesség megtartása mellett. Ez sikerült is, hiszen gólt sem kapva tudtunk győzni egy nagyon kemény ellenféllel szemben. Nagyon jó úton haladunk. Az eredménnyel maximálisan elégedett vagyok. Játékban természetesen mindig van min javítani, de már visszaköszöntek azok az elemek, amiket megbeszéltünk és gyakoroltunk. Sokat cseréltem, szinte mindenki lehetőséghez jutott ma, hiszen mindenkiről látni akartam, hol tart a tanulási folyamatban. Megérdemelten nyertünk, jobbak voltunk mint ellenfelünk – nyilatkozta Dombó János szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női futsal - Folk Zsuzsanna: bízom benne, hogy a vb-re talán kijuthatunk
Női futsal - Folk Zsuzsanna: bízom benne, hogy a vb-re talán kijuthatunk

Folk Zsuzsanna 23-szoros válogatott már több mint másfél évtizede jelen van a női futsalban, pályafutása során nyert bajnokságot és Magyar Kupát ...

Szerbiai tornára utaztak a női futsalosok
Meccsbeszámoló
Női futsalválogatottunk második helyen zárt a szerbiai tornán

Folk Zsuzsanna 23-szoros válogatott már több mint másfél évtizede jelen van a női futsalban, pályafutása során nyert bajnokságot és Magyar Kupát ...