Női futsal: ígéretes játék, de vereség Oroszország ellen
Futsal Női A   |   Szurkolók   |   2019. április. 26., 19:47
Női futsal: ígéretes játék, de vereség Oroszország ellen

Az Eb-bronzérmes orosz válogatott ellen léptek pályára női futsalosaink. Válogatottunk a vezetést is megszerezte, majd egyenlítettek az oroszok. A második félidőben ellenfelünk használta ki jobban helyzeteit és nyert 3-2-re.

Oroszország ellen játszottuk az első budapesti, női futsalmérkőzést. Ellenfelünk válogatottját profi játékosok alkotják, akik évek óta rendszeresen készülnek együtt. Hosszú ideje magas szintű szakmai munka zajlik együttesüknél, amely a világ közvetlen élvonalába tartozik. Az Eb-bronzérmes orosz csapat szeretett volna megmérkőzni a mieinkkel, így április 26-án és 27-én, egyaránt 18.00-tól, a Ludovika Arénában játszik egymással a két együttes.

Az első barátságos találkozó előtt a válogatottságtól visszavonuló Nagy Anettet köszöntötték játékostársai és a szakmai stáb. A magyar női labdarúgás és futsal egyik legnagyobb ikonja, a 39 éves korábbi csatárt az év női labdarúgójának is megválasztották 1998-ban, illetve 2006-ban. A válogatottban 70 alkalommal kapott szerepet és 29 gólt szerzett. Nagypályás pályafutását követően futsalozni kezdett, méghozzá igen eredményesen: 178 bajnoki mérkőzésen 376 gólig jutott; a válogatottban 10 meccsen kapott szerepet és egy találatot jegyzett.

Nagy Anett meghatódottan búcsúzott a válogatottól.

A találkozón méltó ellenfelei voltunk a futsalt igen komolyan szinten művelő oroszoknak, mindkét kapu előtt alakultak ki helyzetek. Sőt, a vezetést is mi szereztük meg, az astrás Sipos Lilla vágta a hálóba a labdát. A továbbiakban is jól játszott csapatunk, többször is nehéz helyzetben sikerült megakadályoznia, hogy gólt kapjon, ám az oroszoknak sikerült kiegyenlíteniük még az első félidőben.

A második játékrészben is jól ment a játék, sokáig őriztük az 1–1-es állást. Többször is megvolt az esélyünk a gólszerzésre, de ezekkel nem tudtunk élni, nem úgy mint az oroszok, akik nagy nyomás alá helyezték csapatunkat és két újabb találattal 3–1-re változtatták az eredményt. A 36. percben, a szintén az Astrában játszó Krascsenics Petra szépített, aki ezzel be is állította a 3–2-es végeredményt.

– Vegyesek az érzéseim, hiszen végig partiban voltunk az Eb-bronzérmessel szemben; viszont három ilyen gólt nem illik kapni, egyéni hibákat vétettünk. Az első és az utolsó percek a mieink voltak és mehettünk az egyenlítésért, emiatt elégedett vagyok. A közönség vastapsa is azt bizonyítja, hogy jó játékot mutattunk be. A következő meccsig már huszonnégy óránk sincs, ezért most a regeneráció a legfontosabb – nyilatkozta a lefújást követően Dombó János szövetségi edző.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Hargas Annamária (Szekszárd)
Deczki Vanda (Tolna)

Mezőnyjátékosok:

Csepregi Gabriella (Bellator Ferentum)
Varga Adél (Tolna)
Megyeri Boglárka (Szekszárd)
Ganczer Hajnalka (Szekszárd)
Kota Gabriella (HTE)
Üveges Katalin (DEAC)
Koch Fruzsina (TFSE)
Krascsenics Csilla (Astra)
Krascsenics Petra (Astra)
Gelb Mónika (Astra)
Sipos Lilla (Astra)
Folk Zsuzsanna (HTE)
Nagy Anett (Astra)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női futsal - Folk Zsuzsanna: bízom benne, hogy a vb-re talán kijuthatunk
Női futsal - Folk Zsuzsanna: bízom benne, hogy a vb-re talán kijuthatunk

Folk Zsuzsanna 23-szoros válogatott már több mint másfél évtizede jelen van a női futsalban, pályafutása során nyert bajnokságot és Magyar Kupát ...

Szerbiai tornára utaztak a női futsalosok
Meccsbeszámoló
Női futsalválogatottunk második helyen zárt a szerbiai tornán

Folk Zsuzsanna 23-szoros válogatott már több mint másfél évtizede jelen van a női futsalban, pályafutása során nyert bajnokságot és Magyar Kupát ...