Női futsal: Budapesten fogadjuk az Eb-bronzérmest
Futsal Női A   |   Szurkolók   |   2019. április. 18., 14:09
Női futsal: Budapesten fogadjuk az Eb-bronzérmest

Női futsalválogatottunk több év után játszik ismét hazai nemzetközi mérkőzést, Budapesten pedig története során első alkalommal lép pályára.

A Dombó János vezette női futsalválogatottat tavaly hajszál választotta el a hatalmas bravúrtól: az ukrajnai selejtezőben veretlenül zárt és csak csak rosszabb gólkülönbséggel maradt le az első hivatalos női futsal Eb-ről. Az Európa-bajnokságot idén februárban rendezték, az aranyérmet a spanyolok szerezték meg, az ezüst a portugál, a bronzérem pedig a magyar válogatott következő ellenfelének, az orosz csapatnak jutott.

Az oroszokkal egy időben rendszeresen megmérkőztünk, de mindannyiszor idegenben, most viszont mi leszünk a páros mérkőzés házigazdái. A két csapat április 26-án és 27-én, egyaránt 18.00 órakor mérkőzik meg egymással a budapesti Ludovika Arénában. Az oroszokról azt érdemes tudni, hogy nagyon komolyan veszik a női futsalt, válogatottjukat profi játékosok alkotják, akik évek óta rendszeresen készülnek együtt. Hosszú ideje magas szintű szakmai munka zajlik együttesüknél, amely a világ közvetlen élvonalába tartozik.

– Az Eb-selejtezőn elért eredményeinknek köszönhetően magasabb polcra került válogatottunk az európai női futsalban, ennek köszönhető, hogy év elején az Eb-ezüstérmes portugálok hívtak meg bennünket két mérkőzésre, most pedig az oroszokkal játszhatunk, akik szintén az Eb-selejtezők után jelezték, hogy megmérkőznének velünk – mondta az mlsz.hu-nak Dombó János szövetségi edző. – Az egyik legjobb európai válogatott ellen lépünk pályára a Ludovika Arénában, a célunk, hogy minél többet tanuljunk ebből a két találkozóból. Az orosz válogatott a mérkőzések esélyese, de szeretnénk megnehezíteni ellenfelünk dolgát, szoros meccseket játszani, és minél többet fejlődni a megszerzett tapasztalatok felhasználásával. Budapesten még sosem lépett pályára a női futsalválogatott, megtiszteltetés, hogy egy remek helyszínen, egy nagyszerű ellenféllel szemben léphetünk pályára, bízom benne, hogy sokan eljönnek majd szurkolni a csapatnak. 

A válogatott programja:

Április 26., 
Magyarország-Oroszország 18.00

Április 27., 
Magyarország-Oroszország 18.00

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Hargas Annamária (Szekszárd)
Deczki Vanda (Tolna)

Mezőnyjátékosok:

Csepregi Gabriella (Bellator Ferentum)
Varga Adél (Tolna)
Megyeri Boglárka (Szekszárd)
Ganczer Hajnalka (Szekszárd)
Kota Gabriella (HTE)
Üveges Katalin (DEAC)
Koch Fruzsina (TFSE)
Krascsenics Csilla (Astra)
Krascsenics Petra (Astra)
Gelb Mónika (Astra)
Sipos Lilla (Astra)
Folk Zsuzsanna (HTE)
Nagy Anett (Astra)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női futsal - Folk Zsuzsanna: bízom benne, hogy a vb-re talán kijuthatunk
Női futsal - Folk Zsuzsanna: bízom benne, hogy a vb-re talán kijuthatunk

Folk Zsuzsanna 23-szoros válogatott már több mint másfél évtizede jelen van a női futsalban, pályafutása során nyert bajnokságot és Magyar Kupát ...

Szerbiai tornára utaztak a női futsalosok
Meccsbeszámoló
Női futsalválogatottunk második helyen zárt a szerbiai tornán

Folk Zsuzsanna 23-szoros válogatott már több mint másfél évtizede jelen van a női futsalban, pályafutása során nyert bajnokságot és Magyar Kupát ...