Visszavágtak a svédek a futsalválogatottnak

2017-11-12 17:48:16

Férfi futsalválogatottunk vasárnap délután mérkőzött meg a svéd együttessel.

A két csapat szombati összecsapásán a több újoncot is avató, alaposan megfiatalított magyar válogatott 3-1-re nyerni tudott, vasárnap viszont a tapasztaltabb házigazdák nyerték a két csapat felkészülési mérkőzését. A svédek kihasználták a mieink rutintalanságát, több olyan gólt is szereztek, ami a nemzetközi tapasztalatunk hiányára vezethető vissza. A találkozón végig a hazaiak vezettek, de Tatai József és Pál Patrik duplájával az utolsó pillanatokig esélyünk volt az egyenlítésre, rengeteg helyzetet hagytunk kihasználatlanul, még néhány másodperccel a vége előtt, 5-4-es állásnál is elhibáztunk egy nagy lehetőséget. A svédek így egy góllal nyerni tudtak, de a magyar fiatalok nagyszerűen helytálltak, és bizonyították, hogy küzdeni tudásban, motivációban, akaratban felveszik a versenyt a válogatott alapembereivel, a nemzetközi rutin ugyanakkor még hiányzik a játékukból. 

- Nyolc új játékossal érkeztünk Svédországba, és nagyon örülök, hogy mindannyian kiváló hozzáállást tanúsítottak az összetartás során. Kevés idő állt rendelkezésünkre, büszke vagyok arra, hogy tegnap, mindössze néhány edzés után, sikerült legyőzni a svédeket, a mai napon pedig egy jó iramú, szoros meccset játszani velük - mondta Sito Rivera szövetségi kapitány a találkozó után. 

Svédország-Magyarország 5-4 (3-2)
Magyarország: Cseresnyés Alex - Sánta Attila, Hajmási Milán, Birinyi Balázs, Nagy Imre
Cserék: Horváth Norbert, Horváth Benedek, Friedrich Dávid, Pál Patrik, Boromisza Dániel, Gál István, Tatai József, Trencsényi János


Kapcsolódó cikkek

Futsal: kétszer győztük le a szlovákokat

Az A-válogatott és az U21-es korosztályos együttesünk is kapott gól nélkül verte Szlovákiát a brnói Visegrádi Négyek Tornája első játéknapján.

Hibákat javított és pontrúgásokat gyakorolt a futsalválogatott

A futsalválogatott kedden utazott el Mórra, és a csütörtöki Veszprém ellen mérkőzéssel zárta a háromnapos összetartást.

Irány Belgrád! - jegyinformációk a Futsal Eb-re

A magyar futsalválogatott február 2-án játssza első Eb-mérkőzését Spanyolország ellen, majd két nappal később Ukrajnával méri össze erejét a belgrádi kontinensviadalon. Dróth Zoltán bízik benne, hogy sok magyar szurkoló el tud majd utazni a szerb fővárosba, hogy megnézze a magyar válogatottat.

Futsal: végleges az Ukrajnába utazó keret

Sito Rivera szövetségi kapitány pénteken kijelölte azt a 14 fős keretet, amely vasárnap hajnalban elutazik Harkivba, és szeptember 17-én, kedden Eb-selejtezőt játszik Ukrajnával.

Főszponzoraink
Szponzoraink

Minden jog fenntartva 2017