Szép futsalsiker Szlovéniában
Férfi futsal   |   Mérkőzések   |   2016. november. 08., 16:02
Szép futsalsiker Szlovéniában

Erős csapat ellen, jó játékkal sikerült 3-1-re nyernie az U21-es futsalválogatottnak a szlovéniai Benedikten rendezett felkészülési mérkőzésen.

A magyar U21-es futsalválogatott az utóbbi időszakban több figyelemre méltó eredményt is elért, szeptemberben megnyerte a Visegrádi Négyek Tornáját Szlovákiában, majd októberben hazai pályán a románokat sikerült felülmúlnia. Most egy újabb nehéz ellenfél következett a sorban, az a szlovén csapat volt a riválisunk, amely tavaly kétszer is magabiztos győzelmet aratott a mieink ellen.

Ezúttal a magyar válogatott került ki győztesen a két csapat összecsapásából, pedig a szlovének ezúttal is egy kifejezetten erős csapattal álltak ki ellenünk. Az első félidő egyenlő erők csatáját hozta, mindkét fél előtt adódtak helyzetek, de a magyar válogatott szerzett vezetést Józsa Tamás révén. A szlovénok erre még válaszoltak, de a fordulás után Klacsák Bence találatát követően már nem tudtak egyenlíteni. A félidő utolsó harmadában végig öt a négy ellen támadtak a hazaiak, de nagyszerűen védekeztünk, és végül nekünk sikerült újabb gólt szereznünk - Sáhó Kristóf állította be az 1-3-as végeredményt.

A két csapat szerdán 18.00 órától Bükön is megmérkőzik egymással.

- Tartom, amit a legutóbbi mérkőzés után is mondtam, vagyis hogy egyre érettebb a játékunk, és a csapatból egyre többen járnak közel a felnőtt válogatottsághoz. Végig fegyelmezetten játszottunk, jól támadtunk le, és sok labdát szereztünk, emellett nagy sebességgel játszottunk, pedig a játékosok nincsenek hozzászokva az ilyen magas ritmusú mérkőzésekhez. Örülök, hogy ilyen gyorsan sikerült felvenniük a nemzetközi szint ritmusát, és felülkerekedtünk egy kiváló ellenféllel szemben - mondta a mérkőzést követően Fehér Zsolt, a csapat szövetségi edzője.

Szlovénia-Magyarország 1-3 (1-1)
Magyarország: Alasztics Marcell - Sáhó Kristóf, Józsa Tamás, Klacsák Bence, Apatini Márk Cserék: László Márk, Bognár Bálint, Vas Ádám, Sipos Gergő, Hajmási Milán, Faragó Lajos, Pál Patrik, Somogyi István


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Drámai végjátékban maradtunk alul a csehekkel szemben
Drámai végjátékban maradtunk alul a csehekkel szemben

A csehországi Nymburkban a házigazda volt férfi futsalválogatottunk első ellenfele a Visegrádi Négyek Tornán.

 Újabb futsalsiker Costa Rica ellen
Meccsbeszámoló
Szoros vereséggel zártuk a Visegrádi Négyek Tornáját

A csehországi Nymburkban a házigazda volt férfi futsalválogatottunk első ellenfele a Visegrádi Négyek Tornán.