Futsal: Megismétlődött a keddi eredmény a franciák ellen
Férfi futsal   |   Mérkőzések   |   2017. december. 06., 17:24
Futsal: Megismétlődött a keddi eredmény a franciák ellen

A magyar és az Európa-bajnokságra készülő francia futsalválogatott a keddi első összecsapás után szerdán ismét megmérkőzött egymással Miskolcon.

A két csapat keddi felkészülési találkozója egészen az utolsó pillanatokig szoros csatát hozott, de az utolsó percben a franciák két gólt is szereztek, amivel 4-1-re megnyerték a mérkőzést. A szerdai második mérkőzés első félideje végig kiegyenlített játékot hozott, a magyar válogatott bátran játszott, helyzeteket dolgozott ki, többször is nagy védésre késztette a franciák kapusát. A vendégeknek is voltak lehetőségeik, de ennél tovább nem jutottak, szünetig nem született gól.

A fordulás után 20 másodperc sem telt el, és egy pillanatnyi kihagyást kihasználva, Abdessamad Mohammed góljával vezetést szereztek a franciák. A magyar válogatott támadójátékából hiányzott az átütőerő, nem tudtuk átjátszani a vendégeket, elmaradoztak a helyzetek a francia kapu előtt.

A 28. percben, egy sarokrúgás után Mouhoudine futott be jó ütemben üres területre, és a bal felső sarokba bombázott, kettőre növelve a francia előnyt. A 30. percben Ba ártalmatlannak tűnő távoli lövésénél többen sem találták el a labdát, ami így a hálóba csorgott, ezzel már 3-0-ra vezettek a vendégek. A hajrához közeledve megpróbálkoztunk az öt a négy elleni támadással is, a 35. percben pedig megszereztük a szépítő találatot: Horváth Norbert passzába egy menteni igyekvő francia játékos piszkált bele, a labda a kapuba gurult. Egy perccel később Nagy Imre találta el a keresztlécet, de ennél közelebb nem jutottunk a gólszerzéshez, a franciák viszont Mouhoudine kontragóljával eredményesek voltak, és akárcsak kedden, ezúttal is 4-1-re nyerték meg a mérkőzést.

- Jobban játszottunk mint az első mérkőzésen, több helyzetünk volt, és az első félidőben gólt sem kaptunk. A szünet után elkövettünk néhány hibát, amit a franciák kihasználtak, de összességében nem nyújtottunk rossz teljesítményt, főleg annak tükrében, hogy nagyon sok új, nemzetközi rutinnal még nem rendelkező játékos lépett pályára a csapatunkban - értékelt a lefújás után Sito Rivera szövetségi kapitány.

Magyarország-Franciaország 1-4 (0-0)
Magyarország: Mezei Dávid - Fridrich Dávid, Dávid Richárd, Klacsák Bence, Horváth Norbert
Cserék: Alasztics Marcell, Nagy Imre, Andorka Kristóf, Gál István, Sánta Attila, Tatai József, Vas Ádám, Trencsényi János, Szabó Péter

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Drámai végjátékban maradtunk alul a csehekkel szemben
Drámai végjátékban maradtunk alul a csehekkel szemben

A csehországi Nymburkban a házigazda volt férfi futsalválogatottunk első ellenfele a Visegrádi Négyek Tornán.

 Újabb futsalsiker Costa Rica ellen
Meccsbeszámoló
Szoros vereséggel zártuk a Visegrádi Négyek Tornáját

A csehországi Nymburkban a házigazda volt férfi futsalválogatottunk első ellenfele a Visegrádi Négyek Tornán.