Futsal: Hatalmas bravúrral Final Fourban az ETO

2017-11-25 23:08:04 |

A győri csapat hazai pályán legyőzte a csoportfavorit olasz Luparensét, ezzel megnyerte az UEFA Futsal Cup elitkörét, és bejutott Európa legjobb négy csapata közé.

A győriek vereséggel kezdték a futsal BL, hivatalos nevén az UEFA Futsal Cup elitkörét, de a fehérorosz Sztalica Minszktől elszenvedett szoros vereség után remek hajrával legyőzték az ukrán Herszont, így szombat este a csoportelsőségre is esélyük volt a Luparense elleni meccs előtt. Az elsőséghez azonban a csoportfavorit legyőzése mellett arra is szükség volt, hogy a fehérorosz bajnok ne győzze le az ukránokat. 

A győriek az első félidőben háromszor kerültek hátrányba a Luparense ellen, és Alex találataival csak kétszer tudtak egyenlíteni, így 20 perc után az olaszok 3-2-re vezettek. A fordulás után parádés játékkal sikerült fordítani: előbb Fábió, majd Juanra, végül az öt a négy elleni játékban elkövetett olasz hibát kihasználva ismét Fabió volt eredményes 5-3-re alakítva az állást. A hajrában az olaszok egy gólra feljöttek ugyan, de az utolsó percben Fábió meglőtte harmadik találatát is, beállítva a 6-4-es végeredményt. 

Miután a Herszon 7-3-ra legyőzte a Sztalicát, az ETO és a Luparense 6-6 pontos lett, és az egymás elleni eredmény rangsorolt: a győriek végeztek a csoport élén, és történetük során első alkalommal bejutottak az UEFA Futsal Cup négyes döntőjébe, ahová a portugál Sporting és a spanyol Barcelona biztosította eddig a helyét. A final fourra 2018. április 19–22. között kerül sor, a helyszínt a résztvevő csapatok ismeretében később jelöli ki az UEFA. 

LUPARENSE (olasz)–RÁBA ETO FC 4–6 (3–2)
LUPARENSE: Miarelli – Jefferson, Honorio, De Souza, Taborda. Cs: Betao, Revert, Mello Rossi. Vezetőedző: Marin Ortega
RÁBA ETO: Alasztics – Sáhó, Fábio, Constantino, Juanra. Cs: Gerard, Dávid, Bognár, Klacsák, Vass. Vezetőedző: Javi Rodriguez
Gólszerző: Juanra (öngól, 1–0) az 5., Álex (1–1) a 8., Jefferson (2–1) a 8., Álex (2–2) a 11., Taborda (3–2) a 19., Fábio (3–3) a 22., Juanra (3–4) a 37., Fábio (3–5) a 38., Betao (4–5) a 39., Fábio (4–6) a 40. percben


Kapcsolódó cikkek

Futsal: Az U21-es válogatott nyerte a Visegrádi Nemzetek tornáját

Szerdán a harmadik játéknappal befejeződött a visegrádi négyek futsaltornája a debreceni Főnix Csarnokban. Az U21-es csapatunk Lengyelország, az A-válogatottunk pedig Horvátország ellen játszott nagyszerű mérkőzést. Mindkét csapatunk címvédőként érkezett a tornára, a fiataloknak sikerült a duplázás, a jelentősen átalakuló felnőtt csapatunk viszont csak az utolsó meccsen talált magára.

Futsal: felemás napot zártunk a Visegrádi Négyek tornáján

Kedden a második játéknappal folytatódott a visegrádi négyek futsaltornája a debreceni Főnix Csarnokban. Az U21-es és az A-válogatottunknak is Szlovákia volt az ellenfele.

Debrecenben védhetik meg címüket futsalválogatottjaink

Idén Magyarország, azon belül Debrecen lesz a házigazdája a visegrádi négyek futsaltornájnak. A férfi A és férfi U21-es válogatottaknak kiírt viadalt január 22. és 24. között rendezik meg a Főnix Csarnokban.

Helytállt az idősebbek között az U17-es futsalválogatott

Péntektől vasárnapig rendezték meg Budaörsön a futsal utánpótlás-válogatottak számára kiírt Visegrádi Négyek Tornáját, amelyen a magyar U17-es csapat szállt szembe ellenfeleivel.

Főszponzoraink
Szponzoraink

Minden jog fenntartva 2017