Futsal: Egygólos előnnyel utazunk Lengyelországba

2017. szeptember. 12., 19:48   |    

Futsal: Egygólos előnnyel utazunk Lengyelországba

A magyar futsalválogatott 2-1-re legyőzte a lengyeleket a két csapat Eb-selejtezős rájátszásának első felvonásán, Miskolcon.

A tavaszi, azerbajdzsáni Eb-selejtező tornán elért második hellyel a magyar futsalválogatott egy lépésre került attól, hogy biztosítsa helyét a januárban kezdődő szlovéniai Európa-bajnokság mezőnyében. Ebben a lengyelek próbálnak megakadályozni bennünket, akik legjobb csoportharmadikként kerültek a selejtezős rájátszás mezőnyébe. 

A két csapat miskolci első összecsapásán közel telt ház előtt léptek pályára a csapatok. A meccs első perceiben a magyar válogatott lépett fel támadólag, a lengyelek inkább nagy fegyverükben, a kontratámadásokban bíztak, ám néhány perc elteltével kiegyenlítettebbé vált a játék, labdabirtoklásban is közel került egymáshoz a két csapat. 

A 12. percben megszereztük a vezetést, egy jobb oldali szöglet után a túloldalon érkező Horváth Norbert elé került a labda, aki közelről az üres kapuba továbbított (1-0). A gól után a lengyelek előtt adódott néhány ígéretes lövési lehetőség, de Tóth Gyula minden próbálkozást védett. A félidő hajrájához közeledve Rábl Jánosnak volt két veszélyes lövése, majd Harnisch Ákos közeli lövése akadt el egy védőben, míg a lengyelek próbálkozásai rendre elakadtak a blokkban, így 1-0-ás magyar vezetésél ért véget a játékrész. 

A második félidőt támadószelemben kezdték a lengyelek, mindjárt az 1. percben Tóth Gyulának kellett óriásit védenie. A 3. percben is Tóth Gyula elképesztő dupla bravúrjára volt szükség, hogy megőrizzük előnyünket, néhány másodperccel később viszont már a lengyel kapu előtt alakult ki helyzet, Harnisch Ákos emelése után a vendégek egyik védője kézzel ért a labdához, a megítélt büntetőt Dróth Zoltán magabiztosan értékesítette (2-0). 

Kétgólos hátrányban támadniuk kellett a lengyeleknek, ez lehetőséget adott a mieinknek egy-egy gyors ellentámádásra, a befejezések azonban nem sikerültek pontosra. A 30. percben a lengyelek óriási lövéssel ijesztettek rá a mieinkre, de a labda a jobb kapufa belső éléről kifelé pattant. A 32. percben megszerezték a szépítőgólt a lengyelek, egy sarokrúgás után nem tudtunk felszabadítani, Tomasz Lutecki pedig a bal oldalról a léc alá bombázott (2-1). Támadásban maradtak a lengyelek, de a 36. percben Klacsák Bence egy kontra végén közel állt a gólszerzéshez, majd Dróth lövését blokkolták a védők. 

A hajrában mindkét csapat nagy erőket mozgósított mozgósított a gólszerzés érdekében, a legnagyobb helyzetek Komáromi Péter és Klacsák Bence előtt adódtak, de nem volt pontos egyikük lövése sem. Az eredmény a lefújásig nem változott, a magyar válogatott 2-1-re nyert, így szűk előnnyel várja a párharc második mérkőzését, amelyet két hét múlva, szeptember 26-án rendeznek a lengyelországi Koszalinban. 

- Kétgólos vezetésünknél esélyünk volt a harmadik találat megszerzésére, ha ott nem hibázunk, egész másként alakult volna a meccs vége. Így viszont egy hibánkat kihasználva feljöttek a lengyelek, és miután a hajrában is kihagytuk a lehetőségeket, szoros eredménnyel zártunk. A visszavágón hasonló meccsre van kilátás, izgalmas körülmények között dőlhet el a továbbjutás - mondta a mérkőzés után Sito Rivera. 

Magyarország-Lengyelország 2-1 (1-0)
Magyarország: Tóth Gyula - Klacsák Bence, Dróth Zoltán, Harnisch Ákos, Hosszú Ádám
Cserék: Alasztics Marcell, Dávid Richárd, Fekete Róbert, Komáromi Péter, Trencsényi János, Horváth Norbert, Rábl János, Gál István, Nagy Imre
Gólszerzők: Horváth 12., Dróth 23., ill. Lutecki 32.


Címkék:

Főszponzoraink
Szponzoraink