Revánsot venne Izraelben a futsalválogatott
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2021. március. 08., 13:53
Revánsot venne Izraelben a futsalválogatott

Férfi futsalválogatottunk múlt héten fájó vereséget szenvedett Izraeltől Budapesten. Szerdán délután idegenben vehet revánsot azért az eredményért.

Az izraeli válogatott már az első, a fehéroroszok elleni vesztes Eb-selejtezőjén bebizonyította, hogy nagyon komolyan kell venniük az Eb-részvétel kiharcolásáért küzdő csoportriválisoknak. Turzó József szövetségi kapitány is felhívta a játékosai figyelmét arra, hogy az európai középmezőnyben minimálisra csökkentek, sok esetben teljesen eltűntek a különbségek a csapatok között, a világranglistás helyezések csalókák lehetnek az esélyek megítélésekor. Nem hiába tartottunk a találkozótól, Izrael remek napot fogott ki, sok esetben a szerencse is mellé állt, így végig vezetve megszerezte a három pontot. Az más kérdés, hogy a végeredmény (3-7) nem tükrözte a játék képét, a második félidőben az öt a négy elleni játékban megszerzett labdákból egész pályáról üres kapuba lőtték a góljaikat a vendégek.

Fájó vereség Izraeltől

Fájó vereség Izraeltől

Meglepetésre 7-3-ra legyőzte az izraeli válogatott a mieinket a futsal Eb selejtezőjében. Ezzel fontos pontokat veszítettünk el a csoportkörben.

Tovább

A mérkőzés után itthon folytatódott a felkészülés, majd hétfőn reggel a válogatott elutazott Izraelbe, ahol szerdán 18.00 órakor lép pályára a visszavágón.

– Az izraeli mérkőzés előtt azt tartottam a legfontosabb feladatunknak, hogy rendbe rakjuk a fejeket, mert elsősorban mentális dolgok miatt maradtunk alul a hazai találkozón – mondta Turzó József az mlsz.hu-nak. – A játékosok igyekeztek betartani a megbeszélt taktikai feladatokat, de nem voltunk kellően élesek, valamint a felszabadultan, mindenféle nyomás nélkül játszó izraeliek vezető gólja után nem úgy reagáltunk, ahogyan kellett volna. Úgy éreztem, hiányzott a felelősségvállalás a játékosokból, ezúttal nem voltak vezérek a pályán, akik be merték volna vállalni a bátor, kapura törő játékot. Még így is voltak fordulópontjai a mérkőzésnek, amikor magunk javára fordíthattuk volna a mérkőzést, de az öt a négy elleni játékban mi kihagytuk a döntetlenhez a ziccert, az izraeliek pedig pár másodperccel később betaláltak, és a lélektani előnyüket nem tudtuk kompenzálni. A visszavágón változtatni fogunk a taktikán, és bízom benne, hogy mentalitásban is sokat javulunk majd. Nem vesztettük el az esélyünket arra, hogy elérjük a célunkat, de ehhez nyernünk kell Izraelben.

A hazai mérkőzés meccskeretéhez képest egyetlen változás történt az utazókeretben, Szentes-Bíró Tamás helyére Tatai József került.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok

Alasztics Marcell (Haladás)
Sásdi Bálint (Veszprém)

Mezőnyjátékosok:

Dávid Richárd (Haladás)
Dróth Zoltán (Haladás)
Hajmási Milán (Haladás)
Horváth Norbert (MVFC Berettyóújfalu)
Horváth Szabolcs (FTC)
Komáromi Péter (Veszprém)
Nagy Imre (MVFC Berettyóújfalu)
Pál Patrik (Veszprém)
Rutai Balázs (Veszprém)
Rábl János (MVFC Berettyóújfalu)
Tatai József (Veszprém)
Vas Ádám (Haladás)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján
Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...

Vereséggel kezdtünk Szlovákiában
Meccsbeszámoló
Kétgólos vereséggel zártuk a szlovákiai tornát

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...