Fájó vereség Izraeltől
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2021. március. 03., 15:11
Fájó vereség Izraeltől

Meglepetésre 7-3-ra legyőzte az izraeli válogatott a mieinket a futsal Eb selejtezőjében. Ezzel fontos pontokat veszítettünk el a csoportkörben.

Egy győzelem (Fehéroroszország ellen) és egy vereség (Kazahsztántól egy rendkívül foghíjas kerettel) után várta a magyar futsalválogatott a hazai, Izrael elleni Eb-selejtező mérkőzést.

Nagy csatára készül a futsalválogatott

Nagy csatára készül a futsalválogatott

Izrael az Eb-selejtezőcsoportunk leggyengébb csapatának számít, de már megmutatta, hogy nem szabad félvállról venni.

Tovább

Ellenfelünk egy vereséggel érkezett az angyalföldi Sterbinszky Amália Csarnokba – a fehéroroszoktól kapott ki 3–0-ra, az eredmény azonban csalóka, mert egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet a meccsen, nagyon megnehezítette esélyesebb riválisa dolgát.

A magyar csapat kezdett ugyan aktívabban, a vezetést egy szerencsés találattal mégis Izrael szerezte meg első lövéséből (0–1). Lavie gólja volt ellenfelünk első találata a csoportkörben. A továbbiakban is Turzó József együttese támadott többet, de a helyzeteit nem tudta kihasználni. Sok lehetőséget nem adtunk ellenfelünknek, akkor is a kapuban Alasztics Marcell megállította a próbálkozásukat. Az egyenlítésre Dróth Zoltánnak volt a legnagyobb esélye pontrúgásból, de az izraeli kapus hatalmasat védett, ezt követően pedig Dávid Richárd lövése csattant a keresztlécen. A félidő második részében aztán Alaszticsnak kellett nagyot mentenie.

Hiába dominált csapatunk, nem hogy az egyenlítés nem jött össze – a pontatlan befejezéseknek és az izraeli kapus védéseinek köszönhetően –, de újra Izrael talált be Goldstein révén (0–2). A félidő utolsó perceiben Pál Patrik próbálkozását blokkolták, majd Dróth Zoltán került helyzetbe, de a kapu fölé talált. Az utolsó fél percben Nagy Imre tudott szépíteni, egy kipattantót vágott közelről a kapuba (1–2).

A második játékrészt jobban kezdte a magyar csapat, néhány másodperc alatt háromszor is egyenlíthettünk volna Dróth és Komáromi révén. Fölényben futsaloztunk, a gólszerzést azonban Hafif kapus többször is megakadályozta hősies mentéseivel. Csakúgy, mint az első félidőben, ismét Dróth Zoltán próbálkozhatott pontrúgásból nagyjából öt perc elteltével, a labda azonban a kapusról a kapufára pattant. Aztán Rutai távoli lövése sem ért célt, majd Dávid hibázott éles szögből.

A szerencse viszont továbbra sem volt velünk, Rábl János lövését védte a kapus, a kipattanót pedig Halevy rúgta át a pályán, be az üres kapunkba (1–3). Sajnos az újabb gól megfogta a csapatot, ezt kihasználva Diedunov hozta nagyon nehéz helyzetbe a magyar válogatottat az egymás utáni gyors két izraeli góllal (1–5). A válasz Rutaitól jött, aki háromgólosra csökkentette a különbséget (2-5), amikor hét perc volt még hátra a találkozóból.

Az utolsó percekben megismétlődött, amit a félidőben már láttunk: Halevy használta ki, hogy nincs kapusunk támadásban, és egy labdaszerzés után újabb egész pályás találatot szerzett (2–6). A szépítést ezúttal Vas Ádám jegyezte (3–6), de nem tudtunk felzárkózni, Shkolnik egy labdaszerzés után ismét az üres kapunkat vette be (3–7).

Az utolsó másodpercekben volt még esélyünk a gólszerzésre, de Halevy akrobatikus mozdulattal rúgta ki a labdát a kapu torkából. Az eredmény már nem változott, a magyar válogatott elszenvedte második vereségét a sorozatban. A két csapat jövő szerdán Izraelben találkozik egymással a visszavágón.

– Két olyan hibából kaptunk gólt az első játékrészben, amikről a találkozó előtt beszéltünk is. Ezek után elkezdtünk rohanni az eredmény után. A második félibőre harcosabban jöttünk ki, de úgy éreztem, hogy kockáztatnunk kell, mivel mindenképp nyerni szerettünk volna, ám sajnos ebből sem jöttünk ki jól. Nagyon hiányoltam a csapatból a felelősségvállalást, ezúttal senki nem volt, aki bátran vállalkozott volna a kapu előtt. Az idegenbeli mérkőzésre rendeznünk kell a sorainkat, mert ott meg kell szereznünk a három pontot – nyilatkozta Turzó József szövetségi edző.  

Magyarország–Izrael 3–7 (1-2)
Magyarország: Alasztics Marcell – Dávid Richárd, Horváth Norbert, Dróth Zoltán, Hajmási Milán
Cserék: Sásdi Bálint, Komáromi Péter, Horváth Szabolcs, Nagy Imre, Szentes-Bíró Tamás, Pál Patrik, Vas Ádám, Rutai Balázs, Rábl János 
Izrael: Hafif – Itzhak Halevy, Shkolnik, Lavie, Cohen

A csoportunkból egy mérkőzést játszottak le kedden, a kazahok 5–2-re legyőzték hazai pályán a fehéroroszokat.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Visszavágtak férfi futsalosainknak a kuvaitiak
Visszavágtak férfi futsalosainknak a kuvaitiak

Férfi futsalválogatottunk kétgólos hátrányból még egyenlített Kuvait ellen a két csapat vasárnapi, kuvaitvárosi mérkőzésén, de a hazaiak a ...

Nyerni tudott Kuvaitban a megfiatalított futsalválogatott
Meccsbeszámoló
Futsal: új játékosokkal bővül a válogatott keret

Férfi futsalválogatottunk kétgólos hátrányból még egyenlített Kuvait ellen a két csapat vasárnapi, kuvaitvárosi mérkőzésén, de a hazaiak a ...