Minszkben a továbbjutás a tét
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2021. április. 12., 18:28
Minszkben a továbbjutás a tét

Férfi futsalválogatottunk a hozzánk hasonlóan hat ponttal álló fehéroroszok ellen zárja az Eb-selejtező sorozatot.

Kedden délután lejátssza hatodik Eb-selejtezőjét is a Turzó József vezette férfi futsalválogatott. A minszki összecsapáson óriási a tét, a győztes csapat másodikként zár, és továbbjut a csoportból, míg a vesztes számára befejeződik a sorozat. Döntetlen esetén a magyar válogatott végez a második helyen, mivel pontazonosság esetén az egymás elleni eredmény rangsorol, és a budapesti összecsapáson mi nyertünk 2-1-re.

Fontos lépést tett az Eb-részvétel felé a férfi futsalválogatott

Fontos lépést tett az Eb-részvétel felé a férfi futsalválogatott

Férfi futsalválogaottunk Rábl János és Pál Patrik góljával 2-1-re legyőzte a fehéroroszokat a Sterbinszky Amália Csarnokban rendezett Eb-selejtezőn.

Tovább

Az Európa-bajnokságra a selejtezők csoportelsői mellett a hat legjobb második harcolja ki a részvételt, a maradék két második helyezett egy egymás elleni rájátszásos párharcban dönti el az utolsó Eb-résztvevő pozíció sorsát. Amennyiben döntetlent érnénk el kedden, biztosan rájátszásra kényszerülünk, de az eddigi eredmények alapján nagy eséllyel győzelem esetén sem kerülünk be a hat legjobb második közé. Jelenleg azonban kizárólag a minszki mérkőzés számít, erre készül teljes erőbedobással a csapat és a Turzó József vezette szakmai stáb. A múlt heti, kazahok elleni hazai selejtező keretéhez képest egy helyen változott a válogatott összetétele, Szentes-Bíró Tamés helyére Rutai Balázs került a csapatba (Tatai József sérülése nem jött rendbe, így Komáromi Péter mellett rá sem számíthatott a szakmai stáb).

Turzó József csapata vasárnap érkezett meg a fehérorosz fővárosba, ahol még aznap edzett egyet a találkozó helyszínén, majd hétfőn délután is az Uruchie-csarnokban tréningeztek a játékosok. Érdekesség, hogy a magyar játékosok több mint egy év után játszhatnak ismét nézők előtt, az UEFA döntése értelmében ugyanis az országok hatósági szabályozásának függvényében a futsalmeccseken is lehetnek szurkolók. Minszkben mintegy háromezres nézőseregre számítanak a továbbjutásról döntő összecsapáson. S hogy mennyit jelentenek a szurkolók, azt a fehéroroszok múlt heti Eb-selejtezője is mutatja: közönségük biztatása mellett 14-0-ra győzték le az izraeli válogatottat.

– Amennyire csak lehetett, felkészültünk a fehéroroszok elleni mérkőzésre, mindenki tudja, mi lesz a feladata a pályán. A házigazdáknak nagyon erős csapatuk van, ezt az elmúlt másfél évben kétszer is tapasztalhattuk az egymás elleni mérkőzéseinken. Ellenfelünk múlt héten bizonyította, hogy saját közönsége előtt képes kiemelkedő teljesítményre, mi azonban csak a saját játékunkkal és felkészülésünkkel foglalkozunk. Nehéz feladat vár ránk, de ha olyan hozzáállással lépünk pályára, mint a 2-1-re megnyert hazai selejtezőnkön, és mindenki tudása maximumát adja, akkor elérhetjük a célunkat – mondta Turzó József szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

A kedden, magyar idő szerint 17.00 órakor kezdődő összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok

Alasztics Marcell (Haladás)
Sásdi Bálint (Veszprém)

Mezőnyjátékosok:

Dávid Richárd (Haladás)
Dróth Zoltán (Haladás)
Hajmási Milán (Haladás)
Horváth Norbert (MVFC Berettyóújfalu)
Horváth Szabolcs (FTC)
Nagy Imre (MVFC Berettyóújfalu)
Pál Patrik (Veszprém)
Rábl János (MVFC Berettyóújfalu)
Rutai Balázs (Veszprém)
Siska Gergő (DEAC)
Szabó Péter (MVFC Berettyóújfalu)
Vas Ádám (Haladás)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Visszavágtak férfi futsalosainknak a kuvaitiak
Visszavágtak férfi futsalosainknak a kuvaitiak

Férfi futsalválogatottunk kétgólos hátrányból még egyenlített Kuvait ellen a két csapat vasárnapi, kuvaitvárosi mérkőzésén, de a hazaiak a ...

Nyerni tudott Kuvaitban a megfiatalított futsalválogatott
Meccsbeszámoló
Futsal: új játékosokkal bővül a válogatott keret

Férfi futsalválogatottunk kétgólos hátrányból még egyenlített Kuvait ellen a két csapat vasárnapi, kuvaitvárosi mérkőzésén, de a hazaiak a ...