Fontos lépést tett az Eb-részvétel felé a férfi futsalválogatott
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2021. február. 03., 15:51
Fontos lépést tett az Eb-részvétel felé a férfi futsalválogatott

Férfi futsalválogaottunk Rábl János és Pál Patrik góljával 2-1-re legyőzte a fehéroroszokat a Sterbinszky Amália Csarnokban rendezett Eb-selejtezőn.

Kulcsfontosságú Eb-selejtezőt játszott az angyalföldi Sterbinszky Amália Csarnokban a magyar futsalválogatott. A kazahoktól tartalékos felállásban elszenvedett 5-0-s vereséget követően a fehéroroszok elleni hazai meccsen mindenképpen szükség volt a három pontra, hogy reális esély maradjon az első két hely valamelyikének megszerzésére a csoportban.

Becsülettel helyt állt Kazahsztánban a futsalválogatott

Becsülettel helyt állt Kazahsztánban a futsalválogatott

A tömeges megbetegedések miatt erősen tartalékos férfi futsalválogatottunk nem tudta megnehezíteni a világ legjobbjai közé tartozó kazah együttes dolgát a szerdai Eb-selejtezőn Nur-Szultánban, de végig becsülettel küzdött az 5-0-s hazai sikerrel zárult összecsapáson.

Tovább

Míg decemberben betegség tizedelte a csapatot, és a kulcsemberek nagy része nem tudott elutazni Kazahsztánba, most mindenki Turzó József szövetségi kapitány rendelkezésére állt a felkészülés során. A mieink 2019 novemberében vb-selejtezőn találkoztak a fehéroroszokkal, akkor szoros meccsen ellenfelünk 2-0-ra nyerni tudott, és továbbjutott a csoportból.

A Sterbinszky Amália Csarnokban rendezett találkozó első perceiben a magyar válogatott kezdett veszélyesebben, három nagy helyzetet is kialakított, de az első lehetőségeket még elrontotta. Az 5. percben azonban pontos volt a befejezés: egy vendégakció végén gyorsan feljuttattuk a labdát a kapu elé, Rábl János pedig a kimozduló kapus fölött a hálóba emelt (1-0). A folytatásban aktívabb volt a vendégcsapat, de pontosan, fegyelmezetten védekeztünk, és magabiztosan hatástalanítottuk a fehérorosz próbálkozásokat. Egy-egy gyors ellentámadás végén adódott lehetőségünk a második gól megszerzésére, de ezekkel nem tudtunk élni, szünetig maradt az 1-0.

A vendégek góllövési kényszerben voltak, ezért a második félidő elején nagyobb erőket mozgósítottak a gólszerzés érdekében, és a 27. percben, első komolyabb védelmi hibánkat kihasználva Szilivoncsik góljával kiegyenlítettek (1-1). A 30. percben visszaszereztük az előnyt, egy kontra végén a Dróth Zoltántól kapott labdát Pál Patrik bombázta a léc alá (2-1). A vendégek az utolsó tíz percben igyekeztek nyomás alatt tartani a kapunkat, de a védekezésünk továbbra is fegyelmezett volt, a megszerzett labdákból vezetett akciók végén pedig többször is komoly helyzetet tudtunk kialakítani.

Két és fél perccel a vége előtt a vendégek támadásban lehozták a kapusukat, és átálltak az öt a négy elleni játékra. Egy perccel a végső dudaszó előtt Dróth előtt adódott nagy lehetőség, de védett a kapus, majd Alaszticsnak kellett kikapnia a labdát a jobb alsó elöl. Az eredmény a végéig nem változott, a magyar válogatott nagyon fontos három pontot szerzett. 

A magyar válogatott védekezésének hatékonyságát mutatják a statisztikai mutatók is: Hiába lőtt 16 szögletet, és próbálkozott 59-szer kapura lövéssel a fehérorosz csapat, csak 12-szer találta el a kapunkat, miközben mi 23 próbálkozásból 13-szor találtunk kaput. Védőink 22 lövést blokkoltak, a vendégek mindössze 5 blokkolt lövésével szemben.

– A csapatmunka diadala volt ez a mérkőzés, taktikusan, fegyelmezetten játszottunk, közel tökéletes védekezést mutattunk be, és bár jó pár helyzetünk kimaradt, ezúttal megvoltak azok a játékosok, akik góljaikkal eldöntötték a meccset. A játékosok mentálisan nagyon erősek voltak, ezt a mutatott hozzáállás mellett az is mutatja, hogy a második félidőben a kapott gól után gyorsan sikerült visszavenniük az előnyt. Nagyon fontos három pontot szereztünk, de még messze vagyunk a célunk elérésétől, hiszen lesznek még nehéz mérkőzéseink, és csak a selejtezők utolsó fordulójában dől el, hogy sikerül-e megszereznünk a második helyet a csoportban – értékelt a mérkőzés után Turzó József.

Magyarország-Fehéroroszország 2-1 (1-0)
Magyarország: Alasztics Marcell - Komáromi Péter, Dróth Zoltán, Vas Ádám, Hajmási Milán
Cserék: Mezei Dávid, Dávid Richárd, Horváth Norbert, Horváth Szabolcs, Nagy Imre, Tatai József, Rábl János, Szabó Péter, Pál Patrik.
Fehéroroszország: Luksha - Matsveyanka, Uladzislau, Sialiuk, Krykun


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján
Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...

Vereséggel kezdtünk Szlovákiában
Meccsbeszámoló
Kétgólos vereséggel zártuk a szlovákiai tornát

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...