Győztes meccsel kezdtük a poreci tornát
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2018. október. 27., 16:23
Győztes meccsel kezdtük a poreci tornát

Férfi futsalválogatottunk a poreci nemzetközi torna első játéknapján a bosnyákokkal mérkőzött meg, és taktikus játékkal kétgólos győzelmet aratott.

A Turzó József vezette futsal A-válogatott a szeptemberi Visegrádi Négyek-torna után ezen a héten a horvátországi Porecbe utazott, ahol egy ötcsapatos nemzetközi viadalon vesz részt. A szakmai stáb a csapatépítés jegyében ismét meghívott néhány új játékost a keretbe, köztük két székelyudvarhelyi futsalost, Miklós Tamást és Hadnagy Istvánt.

A torna nyitómeccsét a bosnyákokkal játszottuk le, akikkel legutóbb az idei Európa-bajnokság selejtezőjében találkoztunk, és akkor szoros meccsen döntetlenre végzett a két csapat. Most is kiegyenlített játékkal kezdődött a találkozó, majd a 6. percben megszeretük a vezetést, Komáromi Péter átlövésből volt eredményes (1-0). A folytatásban is az agresszívan védekező, a bosnyákokat már saját térfelükön letámadó magyar csapat volt veszélyesebb, és a 12. percben egy szépen kijátszott akció végén Tatai József megduplázta az előnyünket (2-0).

A második gólt egy pár perces rövidzárlat követte, a bosnyákok egy szerencsés találattal szépítettek, majd viszonylag gyorsan egyenlítettek, és átvették a vezetést is (2-3). Nem fogta meg a váratlan fordítás a magyar válogatottat, Dróth Zoltán gyorsan egyenlített, beállítva a félidei eredményt (3-3).

A második félidőt remekül kezdtük, a 21. percben Harnisch Ákos vette vissza az előnyt (4-3), majd kevesebb mint egy perccel később az egyik debütáló székelyudvarhelyi játékos, Miklós Tamás növelte kettőre az előnyünket (5-3). A bosnyákok hátrányban több kockázatot vállaltak, új kapust hoztak be, aki a támadosokhoz is gyakran feljött a kapunk elé, így emberelőnyben vezették akcióikat. Alasztics Marcellnek ebben a periódusban több nagy védése is volt, de az ellentámadásokból, megszerzett labdákból a mieink előtt is adódtak lehetőségek. Az eredmény a mérkőzés végéig nem változott, a magyar csapat győzelemmel kezdte meg a viadalt, amelyen vasárnap délután a görög válogatott lesz az ellenfele.

– Voltak jó periódusaink, de a meccs egyes időszakaiban még érződött a rutintalanság hiánya. Nemzetközi szinten nagyobb a ritmus, más jellegű játékhelyzetek adódnak, mint a magyar bajnokságban, ezt még többeknek szokniuk kell a csapatból. Pozitívum, hogy jól védekeztünk az öt a négy elleni szituációkban, és fel tudtunk állni hátrányból, miközben az is látszott, hogy egyelőre taktikailag és összetételében is alakulófélben van a csapatunk, és bőven van még javulni valónk a játékban – nyilatkozta a mérkőzés után Turzó József.

Magyarország-Bosznia-Hercegovina 5-3 (3-3)
Magyarország: Alasztics Marcell - Rábl János, Harnisch Ákos, Miklós Tamás, Dávid Richárd
Cserék: Varsányi Áron, Komáromi Péter, Józsa Tamás, Pál Patrik, Hadnagy István, Tatai József, Nagy Imre, Klacsák Bence, Harmati Tamás, Siska Gergő
Magyar gólszerzők: Komáromi, Tatai, Dróth, Harnisch, Miklós

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján
Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...

Vereséggel kezdtünk Szlovákiában
Meccsbeszámoló
Kétgólos vereséggel zártuk a szlovákiai tornát

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...