Futsal: Csehországban mérik össze erejüket a Visegrádi Négyek
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2018. szeptember. 19., 11:19
Futsal: Csehországban mérik össze erejüket a Visegrádi Négyek

A Turzó József vezette férfi futsalválogatott jövő héten három nemzetközi mérkőzéssel kezdi meg az új idényt.

Turzó József kinevezése óta férfi futsalválogatottunk két felkészülési mérkőzést játszott le, április elején Costa Ricát győzte le egymás után kétszer. A nyári szünet után jövő héten ismét összejön a keret, hogy elutazzon a Visegrádi Négyek Tornájára, a csehországi Nymburkba. Hétfőn este a házigazdák ellen lép pályára a csapat, kedden a szlovák, szerdán a lengyel válogatott lesz a mieink ellenfele.

A válogatott - és a tornán szintén résztvevő U21-es együttes - összetartása már csütörtökön kezdődik napi két edzéssel, majd vasárnap utazik el a két csapat a torna helyszínére.

– Nem volt egyszerű a keret kialakítása, erre az összetartásra például az előző keret mindhárom kapusát elvesztettük klubkötelezettsége miatt – mondta a csapatra váró feladatokról Turzó József. – Klasszikus balszélsőinkkel sem állunk jobban, hiszen élcsapatainkban csak Pál Patrik szerepel ezen a poszton, ezért az NB II-ben játszó Harnisch Ákosra is nagy szükségünk van. Közösen készülünk az U21-es csapattal, így jó teljesítmény esetén az 1997 januárja után született játékosok számára is megnyílhat a kapu az A-válogatottba. Nehéz dolgunk lesz, mert riválisaink a legerősebb keretükkel érkeznek a tornára, de a válogatottnál mindig szempont az eredményes szereplés, miközben elsődleges célunk továbbra is az építkezés.

Frissítés: Pál Patrik sérülés miatt kikerült a keretből, helyére Öreglaki Norbertet, a Ferencváros játékosát hívta meg Turzó József a keretbe.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Varsányi Áron (Csömör)
Pallai Gábor (Nyírgyulaj)

Mezőnyjátékosok:

Komáromi Péter (Veszprém)
Dávid Richárd (Veszprém)
Klacsák Bence (Dunaferr)
Harnisch Ákos (Győr)
Öreglaki Norbert (Ferencváros)
Bencsik Roland (Veszprém)
Tatai József (Veszprém)
Boromisza Dániel (Veszprém)
Sánta Attila (Nyírgyulaj)
Dróth Zoltán (Haladás)
Sáhó Kristóf (Dunaferr)
Vas Ádám (Haladás)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján
Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...

Vereséggel kezdtünk Szlovákiában
Meccsbeszámoló
Kétgólos vereséggel zártuk a szlovákiai tornát

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...