Nagy csatára készül a futsalválogatott
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2021. március. 02., 18:33
Nagy csatára készül a futsalválogatott

Izrael az Eb-selejtezőcsoportunk leggyengébb csapatának számít, de már megmutatta, hogy nem szabad félvállról venni.

Szerdán 13.30-tól (TV: M4 Sport) ismét Eb-selejtezőt játszik az angyalföldi Sterbinszky Amália Csarnokban férfi futsalválogatottunk. Az ellenfél csoportunk egyetlen olyan tagja lesz, amely nem pályázhat reális eséllyel az első két hely valamelyikének megszerzésére: az izraeli válogatott. Riválisunk eddig egy meccset játszott le a selejtezőben, azon 3-0-ra kikapott a fehéroroszokról, az eredmény azonban csalóka, mert egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet a meccsen, nagyon megnehezítette esélyesebb riválisa dolgát.

Abból a mérkőzésből kiindulva Turzó József szövetségi kapitány együttesének is meggyűlhet a baja szerdán az izraeli csapattal, de pontvesztésre nincs lehetőség, kizárólag a győzelem megszerzése számít elfogadható eredménynek.

– Pénteken kezdtük meg az edzőtáborozást, mindenki jól dolgozott az elmúlt pár napban, és szerencsére ezúttal sem esett ki senki sérülés vagy betegség miatt a keretből. Felkészültünk a mérkőzésre, de tudjuk, hogy nagyon nehéz feladat előtt állunk, azt látom, hogy az összes játékos nagyon komolyan veszi az előttünk álló feladatot. Izrael nagyon jó arcát mutatta az első Eb-selejtezőjén, ezért nem engedhetünk a száz százalékos koncentrációból, mindenki tudja, hogy a szemünk előtt lebegő közös cél eléréséhez győznünk kell szerdán – mondta Turzó József a mérkőzést megelőző napon az mlsz.hu-nak.

A szerdai selejtező után a válogatott programja folytatódik, egy héttel később ugyanis Izraelben ismét összecsap egymással a két együttes.

A csoportunkból egy mérkőzést játszottak le kedden, a kazahok 5-2-re legyőzték hazai pályán a fehéroroszokat.

Az Izrael ellen készülő magyar keret:

Kapusok

Alasztics Marcell (Haladás)
Sásdi Bálint (Veszprém)

Mezőnyjátékosok:

Komáromi Péter (Veszprém)
Horváth Szabolcs (FTC)
Dávid Richárd (Haladás)
Hajmási Milán (Haladás)
Nagy Imre (MVFC Berettyóújfalu)
Szentes-Bíró Tamás (DEAC)
Pál Patrik (Veszprém)
Horváth Norbert (MVFC Berettyóújfalu)
Vas Ádám (Haladás)
Dróth Zoltán (Haladás)
Rutai Balázs (Veszprém)
Rábl János (MVFC Berettyóújfalu)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján
Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...

Vereséggel kezdtünk Szlovákiában
Meccsbeszámoló
Kétgólos vereséggel zártuk a szlovákiai tornát

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...