Egy gól is elég volt a győzelemhez a görögök ellen
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2018. október. 28., 15:47
Egy gól is elég volt a győzelemhez a görögök ellen

Férfi futsalválogatottunk csak egyet tudott gólra váltani helyzetei közül a görögök elleni mérkőzésen a poreci nemzetközi tornán, de így is megszerezte a győzelmet.

A poreci nemzetközi futsaltorna második játéknapján az első meccsén a bosnyákokat 5-3-ra legyőző magyar válogatott a görög csapattal mérkőzött meg. A meccs első félideje egyenlő erők küzdelmlt hozta, a mieink már az ellenfél kapuja előtt megkezdték a védekezést, sok mozgással próbáltuk megzavarni a görögöket saját kilencesük környékén. Jól működött ez a fajta védekezés, de a görög válogatotté is hatékony volt, ellenfelünk a felezővonal környékén lelassította támadásainkat, és felállt védelem ellen nem tudtunk tiszta helyzeteket kidolgozni. Lehetőségeink azért voltak, lőttünk például kapufát, ugyanakkor sok volt a pontatlanság is a játékunkban, amiből a görögök vezethettek egy-egy gyors ellentámadást. 

A szünetig egyik csapat sem volt eredményes, és a fordulás után sem kezdtek el potyogni a gólok, de ebben a periódusban már jóval veszélyesebben támadtunk, kombinatívabb lett a játékunk, és folyamatos nyomás alatt tartottuk a görög kaput, de a félidő első felében hiába volt sok dolga ellenfelünk kapusának, a helyzeteink kimaradtak. 

A félidő közepénél támadásban lehoztuk a kapusunkat és öt a négy ellen próbáltuk meg bevenni a kaput. Nem sokat kellett várni a taktikai váltás gyümölcsére, a 35. percben egy szépen kijátszott támadás végén Komáromi Péter megszerezte a vezető gólunkat (1-0). Az utolsó percekben kissé magunkra húztuk a görögöket, de magabiztosan tartottuk meg az előnyt, így második meccsünket is megnyertük a viadalon. Hétfőn a szlovénok ellen folytatjuk szereplésünket a tornán.

– Ma nem voltunk kellően koncentráltak, fejben egy kissé fáradt volt a csapat, ez elsősorban az első félidőben volt érezhető a játékunkon. A szünetben változtattunk, és fordulás után sokat változott a játék képe. Nagy fölényben játszottunk, de továbbra sem voltunk kellően koncentráltak, ennek tudható be, hogy végül csak egy helyzetünkből tudtunk gólt szerezni – értékelt a mérkőzés után Turzó József szövetségi kapitány.

Magyarország-Görögország 1-0 (0-0)
Magyarország: Alasztics Marcell - Nagy Imre, Dávid Richárd, Harnisch Ákos, Siska Gergő
Cserék: Rábl János, Miklós Tamás, Varsányi Áron, Komáromi Péter, Józsa Tamás, Pál Patrik, Hadnagy István, Tatai József, Nagy Imre, Klacsák Bence, Harmati Tamás
Gólszerző: Komáromi


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján
Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...

Vereséggel kezdtünk Szlovákiában
Meccsbeszámoló
Kétgólos vereséggel zártuk a szlovákiai tornát

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...