Az ukránokkal főpróbázik a férfi futsalválogatott
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2020. november. 05., 15:01
Az ukránokkal főpróbázik a férfi futsalválogatott

Férfi futsalválogatottunk hétfőn 19.00-kor, kedden 12.30-kor mérkőzik meg az ukrán válogatottal a debreceni Főnix Csarnokban.

Turzó József együttese decemberben megkezdi szereplését Európa-bajnoki selejtezőcsoportjában, de az első, kazahok elleni összecsapás előtt még két felkészülési mérkőzést is játszik az ukránokkal Debrecenben.

Futsal: Nagyon nehéz Eb-selejtezős csoportba került a válogatott

Futsal: Nagyon nehéz Eb-selejtezős csoportba került a válogatott

Elkészült a 2022-es férfi futsal Európa-bajnokság selejtezőcsoportjainak sorsolása. A magyar válogatott két roppant erős ellenféllel, a kazah és a fehérorosz csapattal is megmérkőzik.

Tovább

A koronavírus-járvány a futsalválogatott keretének összeállítását is megnehezítette, az érvényes egészségügyi protokoll értelmében olyan klubokból, ahol az elmúlt időszakban koronavírusos megbetegedés történt, a szövetségi edző nem hívhatott be játékosokat. Így fordulhatott elő, hogy a bajnokság egyik élcsapata, a Veszprém nem ad kerettagot, mint ahogy a Dunaújvárosból sem hívhatott futsalosokat a kapitány.

– Miután az Eb-selejtezőben nagyon nehéz mérkőzések várnak ránk, igyekeztünk a lehető legerősebb válogatottal játszani novemberben, ezért nagyon örülök, hogy sikerült az ukránokkal lekötnünk ezt a két mérkőzést – mondta az mlsz.hu-nak Turzó József. – Szeretnénk felvenni a versenyt az Európa élcsapatai közé tartozó ukrán válogatottal, ami nem lesz könnyű, mert sok alapemberünkről kellett lemondanunk. A mostani helyzetben felértékelődik, hogy az elmúlt időszakban sok játékost kipróbálhattunk az összetartásokon, így bővebb keretből tudunk válogatni. Ez az időszak nem a kísérletezésről szól, hiszen tavasz végéig hat tétmérkőzés vár ránk, ennek megfelelően elsősorban a válogatott taktikai elemeit ismerő, nemzetközi tapasztalattal rendelkező játékosokra számítunk a soron következő összetartásokon. Pozitívan állunk az ukránok elleni meccsekhez, mert bár sok változás lesz a keretben, biztos vagyok benne, hogy ha mindenki tudása maximumát adja, akkor két nagyon hasznos, jó meccset játszhatunk jövő héten.

Magyarország-Ukrajna, Debrecen, Főnix Csarnok

November 9., hétfő, 19.00 (M4 Sport)
November 10., kedd, 12.30 (M4 Sport)

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Alasztics Marcell (Haladás)
Mezei Dávid (MVFC)

Mezőnyjátékosok:

Szabó Péter (MVFC)
Dávid Richárd (Haladás)
Hajmási Milán (Haladás)
Rábl János (MVFC)
Szentes-Bíró Tamás (DEAC)
Horváth Norbert (MVFC)
Vas Ádám (Haladás)
Dróth Zoltán (Haladás)
Siska Gergő (DEAC)
Horváth Szabolcs (FTC)
Nagy Imre (MVFC)
Tóth Attila (DEAC)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján
Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...

Vereséggel kezdtünk Szlovákiában
Meccsbeszámoló
Kétgólos vereséggel zártuk a szlovákiai tornát

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...