Futsal: Nagyon nehéz Eb-selejtezős csoportba került a válogatott
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2020. szeptember. 02., 14:18
Futsal: Nagyon nehéz Eb-selejtezős csoportba került a válogatott

Elkészült a 2022-es férfi futsal Európa-bajnokság selejtezőcsoportjainak sorsolása. A magyar válogatott két roppant erős ellenféllel, a kazah és a fehérorosz csapattal is megmérkőzik.

Férfi futsalválogatottunk idén januárban kezdte meg szereplését a 2022-es hollandiai Európa-bajnokság selejtező sorozatában, és az első selejtezőkörben magabiztosan vette az akadályt: Litvániában a házigazdákat, valamint a törököket és az északíreket is legyőzve nyerte meg csoportját. A koronavírus-járvány miatt azóta nem játszottak mérkőzéseket a sorozatban, így a csoportkör teljes mezőnye sem vált még véglegessé, az UEFA ettől függetlenül elkészítette a csoportbeosztást.

Hibátlanul lett csoportgyőztes a futsalválogatott

Hibátlanul lett csoportgyőztes a futsalválogatott

Férfi futsalválogatottunk harmadik mérkőzését is megnyerte a litvániai Eb-selejtező tornán: 4-1-re diadalmaskodott a házigazdák ellen, így jövőre a csoportküzdelmekben folytatja szereplését a sorozatban.

Tovább

Az Európa-bajnoki selejtezők rendszere a korábbiakhoz képest megváltozik, mostantól a négyes csoportokban oda-visszavágós rendszerben mérkőznek meg egymással a csapatok. Az első fordulót a tervek szerint idén decemberben rendezik, az utolsót pedig 2021 áprilisában. A nyolc csoport első helyezettje, valamint a hat legjobb második kivívja az Eb-szereplést, a két legrosszabb csoportmásodik pedig 2021 novemberében rájátszás során dönt az utolsó Európa-bajnoki helyről.

A magyar válogatott a második kalapból várta a sorsolást, amelyen az első kalapból a kazah, a harmadikból a fehérorosz, a negyedikből pedig az Izrael-Ciprus párharc továbbjutóját kaptuk ellenfélként. A mieink december elején Kazahsztánban kezdik meg a sorozatot.

– A legkevésbé sem voltunk szerencsések, megkaptuk az előző Európa-bajnokság egyik elődöntősét, a kazahokat, valamint a harmadik kalap magasan legerősebb együttesét, a fehérorosz csapatot – mondta a sorsolás után az mlsz.hu-nak Turzó József szövetségi kapitány. – A célunk ezzel együtt nem változott, szeretnénk kiharcolni az Európa-bajnoki részvételt, ami az ellenfelek ismeretében roppant nehéz feladat lesz. Meg kell mutatnunk, hogy csapatként és egyénileg is sikerült előrelépnünk, bízom benne, hogy a selejtezők során ez az eredményességben is megmutatkozik majd. Némi optimizmusra ad okot, hogy a kerettagjaink jól igazoltak a nyáron, és reményeim szerint tovább fejlődnek a következő időszakban. Sok még a kérdőjel a selejtezőkre való felkészülés kapcsán, bízom benne, hogy lesz alkalmunk a nyugodt felkészülésre az első tétmérkőzések előtt.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján
Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...

Vereséggel kezdtünk Szlovákiában
Meccsbeszámoló
Kétgólos vereséggel zártuk a szlovákiai tornát

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...