Vereség az ukránoktól, búcsú az Eb-től
Férfi futsal   |   Archívum   |   2016. február. 04., 23:21
Vereség az ukránoktól, búcsú az Eb-től

Futsalválogatottunk lejátszotta második csoportmérkőzését is a belgrádi Európa-bajnokságon. Ezúttal elmaradt a teljesítményünk a kedditől, Ukrajna végig vezetve, 6-3-ra megnyerte a találkozót, és búcsúztatta a mieinket.

A spanyoloktól elszenvedett 5-2-es keddi vereség után a Sito Rivera vezette magyar együttes az ukrán válogatott ellen lépett pályára a belgrádi Európa-bajnokságon. Az első játéknapon mutatott teljesítmény alapján a mieink optimistán várhatták a második meccset, még úgy is, hogy az elmúlt év végén, vb-selejtezőn vereséget szenvedtünk ellenfelünktől.

Ukrán labdabirtoklási fölénnyel, és ukrán helyzetekkel kezdődött a mérkőzés, ezek közül rögtön az egyik elsőből vezetést szerzett ellenfelünk, Sorokin használta ki Harnisch Ákos hatalmas hibáját, és a bal alsó sarokba helyezett (0-1). A 6. perc elején egyenlíthettünk volna, de Dróth Zoltán szabadrúgása után Rábl János nagy ziccerben a bal kapufát találta telibe. A 7. percben egy kapuskirúgás után Bondar fordult le Harnisch Ákosról, majd a kimozduló Tóth Gyula fölött a hálóba emelt (0-2).

Hamar szépítettünk, a 8. percben Dróth Zoltán csapott le egy megpattanó labdára, és a hatosról, a bal oldalról a bal felső sarokba bombázott (1-2). A folytatásban védekezésben jól álltuk a sarat, Tóth Gyula is biztos pont volt a kapunkban, de a labdakihozatalaink pontatlanok, a támadásépítéseink kiszámíthatóak voltak, igaz, ennek elsősorban az volt az oka, hogy ellenfelünk nagyszerűen védekezett. Leginkább akkor tudtunk veszélyeztetni, ha Dróth húzott valami váratlant, a második félidő nagy részében egyedül tőle kellett tartaniuk az ukrán védőknek. A statisztikák alapján nem volt érdemtelen az ellenfél egygólos vezetése a szünetben, a kapura lövések aránya 30-8 volt 20 perc után.

DSC_2701|

A második félidő eleje kiegyenlített volt, de a támadójátékunk továbbra is akadozott. A 25. percben Dróthot szerelték a felezővonalnál, a kontra végén Tóth elsőre nagyot védett, de a kipattanót Ovsannyikov a kapuba továbbította (1-3). A folytatásban sokat javultunk támadásban, Hosszú Ádám és Dróth előtt is adódtak lehetőségek, valamint Rábl János lőtt egy újabb kapufát, a 30. percben pedig sikerült egy gólra csökkenteni a hátrányt: Dróth lövése után a kapusról kipattanó labdát Trencsényi János továbbított a hálóba (2-3). Pár másodperccel később jött a negyedik ukrán gól, egy oldalberúgás után Mykola Gytsyna maradt bántóan egyedül a kapu előtt, és közelről a hálóba passzolta a balról érkező labdát (2-4).

Sito Rivera időkéréssel válaszolt, majd ezt követően támadásban átálltunk öt mezőnyjátékosra. A harmadik gólunkat nem emberelőnyben értük el, hanem egy hosszú indítás (egyben Hosszú-indítás) után, amit Dróth ballal megszelídített, jobbal pedig a léc alá bombázta a labdát (3-4). Sajnos ismét csak másodperceket kellett várni a válaszra, ezúttal Bondar használt ki egy magyar védekezési hibát (3-5). Bő négy perc volt hátra, amikor Valenko lőtt bombagólt egy sarokrúgás után (3-6), ezzel alakult ki a végeredmény, ami azt jelenti, hogy a csoportból a spanyol és az ukrán válogatott továbbjutott a negyeddöntőbe, míg a mieink számára véget ért az Eb.

- Az ukránok agresszíven kijöttek védekezni, nem hagyták, hogy a saját játékunkat játsszuk, ezzel némileg megleptek bennünket - mondta Sito Rivera a mérkőzést követően. - Ezúttal nem nyújtottunk olyan jó teljesítményt, mint kedden, de ez elsősorban az ukránok érdeme, el kell ismerni, hogy jobb csapatuk van, játékosaik gyorsabban, dinamikusabban futsaloztak. A keret tagjait ezzel együtt nem érheti kritika, mindent megtettek a pályán, a hozzáállásukkal végig elégedett voltam.

Magyarország-Ukrajna 3-6 (1-2)
Magyarország: Tóth Gyula - Klacsák Bence, Németh Péter, Harnisch Ákos, Dróth Zoltán
Cserék: Tihanyi Csaba, Öreglaki Norbert, Dávid Richárd, Trencsényi János, Horváth Norbert, Gál István, Szeghy Szabolcs, Rábl János, Hosszú Ádám
Ukrajna: Ivanyak - Bondar, D. Sorokin, Zhurba, Ovsannyikov
Cserék: Litvinyenko, Valenko, Koval, Mykh. Grytsyna, Myk. Grytsyna, Razuvanov, Rogacsov, O. Sorokin, Fetko


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát
Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.

Horvátországi tornára utazott a futsalválogatott
Meccsbeszámoló
Futsal: Vereség a főpróbán

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.