Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát

2017-09-02 22:29:52

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.

Szeptember végén, a lengyelek elleni oda-visszavágós Eb-selejtező play off-párharc második meccse után eldől, hogy a magyar futsalválogatott részt vesz-e a jövő január végén kezdődő szlovéniai Európa-bajnokságon. A két fontos összecsapás előtt azonban még a kemény munkáé a főszerep, a mieink egy intenzív felkészülés kellős közepén járnak, jelenleg Horvátországban vesznek részt háromcsapatos minitornán.

A torna első mérkőzésén, pénteken Kína volt az ellenfél. A két csapat csütörtökön nemhivatalos edzőmérkőzésen összemérte az erejét, akkor a mieink 2-0-ra nyerni tudtak. Most küzdelmesebb, harcosabb mérkőzést játszott a két együttes, a 0-0-ás első félidő után a kínaiak szereztek vezetést, de Dávid Richárd és Trencsényi János góljaival fordítottunk, és 2-1-re megnyertük a találkozót.

A magyar válogatott vasárnap 18.00 órakor Finnország ellen játssza utolsó felkészülési meccsét, majd szeptember 6-tól Miskolcon, a szeptember 12-i play off-párharc első felvonásának helyszínén folytatja a munkát.

- Azt szeretném, ha a játékosok nehéz döntés elé állítanának, amikor véglegesíteni kell a lengyelek elleni keretet, és eddig jó munkát végeznek, mert a remek teljesítmények miatt igen nehéz lesz szűkíteni a keretet. Egyben van a csapat, bizakodva készülünk a miskolci mérkőzést megelőző felkészülés utolsó hetére - mondta Sito Rivera szövetségi kapitány.

A play off első mérkőzését szeptember 12-én, 18.00 órától Miskolcon, a Generali Arénában rendezik, a visszavágót szeptember 26-án, az észak-lengyelországi Koszalinban játsszák le. A párharc győztese vesz részt a január végén kezdődő szlovéniai Európa-bajnokságon. A miskolci mérkőzésre már megkezdődött a jegyek árusítása, jelenleg a Ticket Express két fővárosi irodájában (TEX Syma, TEX Bálna) lehet megvásárolni azokat, szeptember 7-től pedig Miskolcon, a Jégcsarnokban is megválthatóak a belépők, 1000 forintos egységáron.

Magyarország-Kína 2-1 (0-0)
Magyarország: Alasztics Marcell - Birinyi Balázs, Dávid Richárd, Klacsák Bence, Komáromi Péter
Cserék: Tóth Gyula, Matkovics Gábor, Vas Ádám, Gál István, Rábl János, Németh Péter, Hosszú Ádám, Szeghy Szabolcs, Nagy Imre

Kapcsolódó cikkek

Futsal Eb-selejtező: fontos a megfelelő sebesség

Futsalválogatottunk Macedóniában játszik Eb-selejtezőket a héten. Szerdán 19 órakor a házigazdák ellen lép pályára a csapat, míg csütörtökön a spanyol válogatottal, szombaton pedig Svájc legjobbjaival mérkőzik meg. A macedónok elleni találkozó előtti sajtótájékoztatón Sito Rivera, a mieink szövetségi edzője elmondta: legfontosabb, hogy sebességben topon legyenek játékosai.

Szoros meccsen maradt alul a futsalválogatott

A magyar futsalválogatott a tegnapi 5-5-ös döntetlen után, ezúttal 6-5-re alulmaradt a Szlovákia elleni meccsen.

Futsal: 13 gólos meccset nyert a válogatott

Az áprilisi Eb-selejtezőre készülő magyar futsalválogatott szombaton a horvátországi Porecben játszotta le első idei hivatalos mérkőzését, a Sito Rivera vezette együttes 7-6-ra győzte le a belga válogatottat.

Futsal: izgalmas meccset nyertünk Albánia ellen

A magyar futsalválogatott nagy csatában, 4–3-ra legyőzte Albániát a két csapat bakui Eb-selejtező mérkőzésén.

Főszponzoraink
Szponzoraink

Minden jog fenntartva 2017