Vasárnap a világbajnokságért játszunk Szerbiával
Férfi futsal   |   Archívum   |   2012. március. 23., 21:10
Vasárnap a világbajnokságért játszunk Szerbiával

Futsalválogatottunk vasárnap 18 órától Gyöngyösön játszik világbajnoki selejtezőt a szerb együttessel.

Frank Tamás csapata decemberben a gyöngyösi vb-selejtezőn harcolta ki a play off részvétel jogát, majd az idei Európa-bajnokságon rendezett sorsoláson az is eldőlt, hogy a mieink a szerbekkel játszanak oda-visszavágós alapon a thaiföldi világbajnoki szereplés eléréséért.

 

A válogatott múlt héten a norvégokkal játszott két mérkőzést, a főpróbák után Frank Tamás csak részben volt elégedett a látottakkal.

 

- A norvégok elleni meccsen a négy félidőből hárommal viszonylag elégedett lehetek, a második találkozón azonban három-null után a játékosok úgy érezték, megnyerték a mérkőzést, a norvégok pedig kihasználták ezt, és egyenlítettek - mondta az mlsz.hu-nak Frank Tamás. - Az viszont mindenképpen pozitív visszajelzés volt számomra, hogy emberelőnyös szituációban higgadtak maradtunk, és a hajrában eredményesek tudtunk lenni. Felemás érzéseim vannak a két találkozó után, mert taktikailag nem igazán tudtunk fejlődni, a norvégok ugyanis szervezettségben és játéktudásban gyengébbek voltak, a szerb válogatott a játék minden elemében sokkal magasabb szintet képvisel.

 

A szerbek az idei Európa-bajnokságon három szoros meccset játszottak magasan jegyzett ellenfelekkel szemben, Azerbajdzsánt legyőzték, az oroszok és a portugálok pedig csak nagy nehézségek árán kerekedtek fölül ellenük. 

 

- Alaposan kielemeztük a szerbek Eb-meccseit, és azt láttuk, hogy egy taktikailag érett, mentálisan rendkívül erős ellenfél vár ránk. Riválisunk jelenleg előttünk jár, ráadásul nekünk nem igazán ízlik az ő játékstílusuk, az is igaz, hogy ők sem szeretik a mi stílusunkat. A hazai meccs eredményét illetően nincsenek elvárásaim, az a célunk, hogy két olyan meccset játsszunk, hogy az utolsó pillanatig kiélezett maradjon a csata – tette hozzá a szövetségi edző.

 

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:


Balázs Zoltán (Rába ETO)
Reveland Zoltán (Üllő FC Cső-Montage)


Mezőnyjátékosok:


Tóth Szabolcs (Colorspectrum Aramis)
Németh Péter (Colorspectrum Aramis)
Dávid Richárd (Colorspectrum Aramis)
Csopaki István (Rába ETO)
Gyurcsányi Zsolt (Rába ETO)
Dróth Zoltán (Rába ETO)
Lovas Norbert (MVFC Berettyóújfalu)
Trencsényi János (MVFC Berettyóújfalu)
Nagy Tamás (MVFC Berettyóújfalu)
Sámson Zoltán (Vasas Déli Futsal)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát
Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.

Horvátországi tornára utazott a futsalválogatott
Meccsbeszámoló
Futsal: Vereség a főpróbán

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.