Ukrajnával játszunk az Eb-szereplésért
Férfi futsal   |   Archívum   |   2013. július. 03., 14:00
Ukrajnával játszunk az Eb-szereplésért

Az UEFA elkészítette a futsal Európa-bajnoki pótselejtezők párosítását.

A január 28-án kezdődő belgiumi Európa-bajnokságra a házigazdák mellett hét csapat kvalifikálta magát selejtező csoportja megnyerésével (a magyar válogatott előtt végző olaszok, az oroszok, a szlovénok, a portugálok, a spanyolok, az azeriek és a csehek), míg az Eb maradék négy helyét a pótselejtezők párharcainak győztesei kapják meg.

A magyar válogatott a kétszeres Eb-ezüstérmes Ukrajnát kapta, a párharcot az ukrán válogatott kezdi hazai pályán, az első meccset szeptember 17-én rendezik, a hazai visszavágóra szeptember 24-én kerül sor.

Ukrajnával legutóbb a 2012-es Eb-selejtezőn játszottunk legutóbb, akkor szoros meccsen kétgólos vereséggel zártunk. Ellenfelünk eredményeiben azóta némi visszaesés tapasztalható, a szlovéniai Európa-bajnoki selejtező csoportban például meglepetésre sima, 8-3-as vereséget szenvedett a szlovénoktól.

- Az ukrán csapatánál az utóbbi időben voltak változások, ma már nem olyan erős a válogatottjuk, mint néhány évvel ezelőtt - mondta az mlsz.hu-nak Frank Tamás szövetségi edző. - A világ- és Európa-bajnokságoknak ennek ellenére már hosszú évek óta rendszeres résztvevője a csapatuk, erős bajnokságuk van, dinamikus, jó futsalt játszanak. Ezzel együtt egyáltalán nem vagyunk esélytelenek, ha sikerül jól felkészülnünk belőlük, kiélezett két meccset játszhatunk ellenük.

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát
Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.

Horvátországi tornára utazott a futsalválogatott
Meccsbeszámoló
Futsal: Vereség a főpróbán

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.