Szombathelyen is legyőztük a norvégokat
Férfi futsal   |   Archívum   |   2012. március. 19., 20:10
Szombathelyen is legyőztük a norvégokat

Futsalválogatottunk utolsó felkészülési meccsét játszotta a jövő heti világbajnoki pótselejtező előtt.

A szombati, ikrényi 4-1-es siker után futsalválogatottunk ma Szombathelyen fogadta felkészülési mérkőzésen a norvégokat. A telt ház előtt rendezett mai mérkőzést is köszöntés előzte meg, Nyilasi Tibor, az MLSZ sportigazgatója és Ragadics Ferenc, a Futsal Bizottság alelnöke Relevand Zoltánnak adtak át ajándékot 25. válogatottsága alkalmából, míg Lazáry Viktor, Szombathely alpolgármestere Halmos Máténak gratulált ahhoz, hogy ő az első játékos, aki szombathelyi klubból bekerült a válogatottba.

A szombati mérkőzéshez képest valamivel lassabb iramban kezdődött a találkozó, a mieink a 9. percben egy sarokrúgás után szereztek vezetést, Rábl János pörgette a labdát úgy a léc alá, hogy a norvég kapus csak belekapni tudott a rövid saroknál (1-0). A 11. percben már két góllal vezettünk, Németh Péter átlövése után egy védőn irányt változtatott a labda, majd a hálóban kötött ki (2-0). Relevandnak egyetlen nagy védeni valója volt a félidőben, egy norvég ziccert hárított bravúrral.

A fordulás után egy szép találattal tovább növeltük az előnyt, a 22. percben Lovas Norbert távolról lőtte ki a bal alsó sarkot (3-0). A háromgólos vezetés után lanyhult a koncentráció, előbb Klassen egy kontra végén szépített (3-1), majd Rashid talált be egy szólót követően (3-2), a 36. percben pedig - szintén Rashid révén - egy kisbüntetőt értékesítettek a vendégek (3-3).

A hajrában Frank Tamás mezőnyjátékosra cserélte a kapusunkat, és létszámfölényben azonnal jöttek is a helyzetek, előbb Dróth Zoltán kapufát lőtt, majd a 37. percben Gyurcsányi Zsolt helyezett közelről a léc alá, beállítva a 4-3-as végeredményt.

- Ma egy kicsit tompábban futballoztunk a meccs egyes szakaszaiban, de annak nagyon örülök, hogy a legfontosabb pillanatokban higgadtak maradtunk, és a legnagyobb profizmussal használtuk ki helyzetünket. Összességében ma is megérdemelt győzelmet arattunk - értékelt a meccs után Frank Tamás.

 

Válogatottunk március 25-én, Gyöngyösön játszik világbajnoki pótselejtezőt a szerbekkel, a párharc visszavágóját április 8-án rendezik.

A mérkőzés gólösszefoglalója IDE kattintva érhető el


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát
Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.

Horvátországi tornára utazott a futsalválogatott
Meccsbeszámoló
Futsal: Vereség a főpróbán

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.