Hozzáállásban a maximumot hozta a futsalválogatott
Férfi futsal   |   Archívum   |   2011. december. 19., 20:12
Hozzáállásban a maximumot hozta a futsalválogatott

Futsalválogatottunk a múlt héten sikerrel zárta a hazai rendezésű vb-selejtező tornát, és készülhet a tavaszi play off körre.

 

A válogatott egy győzelemmel, egy döntetlennel és egy oroszok elleni szoros vereséggel zárta a tornát, és a második helyet megszerezve jutott tovább a selejtezőből. Frank Tamás szövetségi edző szerint a sikerhez elsősorban a játékosok példaértékű hozzáállására volt szükség.

 

- A torna előtt felemás érzéseim voltak, hiszen rövid felkészülési idő állt rendelkezésünkre, a zsúfolt ősz után több játékoson is érződött a fáradtság, valamint a formák sem voltak tökéletesek – kezdte értékelését Frank Tamás. - Amitől előzetesen tartottam, részben be is igazolódott, mert fizikálisan voltak problémáink a mérkőzéseken. Tovább nehezítette a dolgunkat, hogy az első meccs után szinte a komplett első sor sérüléssel bajlódott, Lódi Tamás, Gyurcsányi Zsolt és Dróth Zoltán sem volt százszázalékos állapotban. Ilyen körülmények mellett le a kalappal a játékosok előtt, mert hozzáállásban, akaratban száztíz százalékot teljesítettek, véleményem szerint ez volt a siker kulcsa. Hozzá kell tenni, hogy azért szerencsénk is volt, mert az első játéknapon az oroszok után a második legerősebb rivális, a kazah válogatott volt az ellenfelünk. Ekkor voltunk a legfrissebbek, legmotiváltabbak, és ez meglátszott a teljesítményünkön is: sikerült gyorsan előnyre szert tennünk, amit meg is tartottunk a végéig. A második mérkőzésen már kijött a játékosokon a fáradtság, kétgólos vezetésről kerültünk hátrányba. Rendkívül nehéz meccs volt a lettek elleni, végül taktikus, okos játékkal hoztuk a döntetlent. Az oroszok ellen az első félidőben nem koncentráltunk kellően, de szünetben rendeztük a sorokat, nem kis fegyvertény, hogy a második félidőt megnyertük a világ egyik legjobb csapata ellen. Összességében elmondható, hogy céltudatos játékot játszottunk, sikerült előrelépnünk a felkészülési meccseken mutatott teljesítményünkhöz képest.

 

Válogatottunkra tavasszal két play off-mérkőzés vár, ha ezt a párharcot is sikerrel venné a csapat, biztosítaná helyét a 2012-es thaiföldi világbajnokság mezőnyében. A rájátszás sorsolását februárban, a horvátországi Európa-bajnokságon készítik el.

 

- A play off körben az oroszokkal már nem kerülhetünk össze, de esélyünk csak akkor lehet a vb-részvételre, ha elkerüljük a portugálokat, az olaszokat és a spanyolokat. Ellenük nem reménykedhetnénk továbbjutásban, más csapatok ellen azonban benne lehet a pakliban a bravúr. Tavaszig még léphetünk előre, hiszen formálódó válogatottunk van, és minden egyes meccsel rutinosabb lesz a csapat. A tapasztaltabb játékosok mögött már ott sorakoznak a fiatalok, akiket folyamatosan építünk be az együttesbe, számukra kulcsfontosságú, hogy minél több nemzetközi mérkőzést vívjanak. A keret tagjai kivétel nélkül jól teljesítettek a selejtezőn, de ez nem jelenti azt, hogy ugyanezzel a csapattal kezdjük meg jövőre a munkát. Mindig a legjobb formában szereplő játékosok alkotják a válogatottat, a mostani továbbjutás egyetlen kerettag számára sem garancia arra, hogy ott lesz a következő tétmérkőzéseken is. Akik sérülés miatt nem vállalták a játékot, márciusra visszatérhetnek, de mások előtt is nyitva áll a kapu, továbbra is folyamatosan figyelem a bajnoki mérkőzéseket, és keresem a legerősebb összeállítású csapatot.

 

A gyöngyösi selejtező jó hírverés volt a sportág számára, fordulatos, izgalmas mérkőzéseket játszottak a csapatok, és újfent bebizonyosodott, hogy amatőr keretek között is lehet magas szinten űzni a játékot.

 

- Ezen a tornán ismét láthattuk, hogy a futsal egy kimondottan szórakoztató játék, és azt is, hogy van rá igény, érdekli az embereket. Jelzés értékű, hogy három telt házas meccset játszottunk, sőt, az oroszok ellen akár kétszer ekkora csarnokot is meg tudtunk volna tölteni. Bízom benne, hogy sokan felfigyeltek a jó teljesítményünkre, a szakemberek pedig észrevették, hogy a pörgős, jó iramú mérkőzések tapasztalatait akár a nagypályás képzésben is fel lehet használni, meggyőződésem szerint minden fiatal futballista rengeteget tanulhat a futsalból.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát
Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.

Horvátországi tornára utazott a futsalválogatott
Meccsbeszámoló
Futsal: Vereség a főpróbán

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.