"Hatalmas bravúr lenne a nyolc közé kerülni az Eb-n"
Férfi futsal   |   Archívum   |   2016. január. 29., 20:33

A futsalválogatott szövetségi kapitánya, Sito Rivera az Európa-bajnokság előtt beszélt a kitűzött célokról és további érdekességekről az mlsz.hu-nak.

Az 59 éves spanyol szakember komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, edzői pályafutása során már számos országban megfordult, dolgozott Spanyolországban, Olaszországban, Japánban és Romániában is, utóbbi országban szövetségi kapitányként kijuttatta a csapatot a 2012-es Eb-re. Sito Rivera szerint elsősorban az Ukrajna elleni Eb-mérkőzésen lehet reális esélye a pontszerzésre csapatunknak, míg első találkozónkon, a világranglista-első Spanyolország válogatottja ellen a tisztes helytállás a fő célunk.

- Már azt is komoly eredménynek tartom, hogy ott lehetünk az Eb-n – kezdte a barcelonai születésű tréner. - Csoportellenfeleink közül a spanyol és az ukrán együttes is erősebb nálunk, de úgy gondolom, hogy a vb-selejtezőkön elkövetett hibáink kiküszöbölésével reális cél lehet a pontszerzés a második meccsünkön, Ukrajna ellen. Hatalmas bravúr lenne a nyolc közé jutás, ezért dolgozunk nap mint nap.

A jogi diplomával is rendelkező barcelonai edző szabadidejében blogot vezet, olvas és szeret minél inkább képben lenni a futsal világában. Spanyolországban élő családjával rendszeresen tartja a kapcsolatot.

- Számomra a futsal egy hobbi, az életem része, mindig lehet benne újat tanulni. Spanyolországban nagy kultúrája van a sportágnak, és remélem, hogy idővel Magyarországon is egyre népszerűbbé válik. Természetesen nehéz távol élni a családomtól, de a fiaim már kirepültek a fészekből, az egyik 22 a másik 28 éves. Természetesen az internet segítségével tartjuk a kapcsolatot, és a feleségemmel havonta tudok találkozni.

A szövetségi kapitány elmondta, fantasztikus érzés volt a Románia elleni play-offot követően a levegőben lenni, mikor a játékosok dobálni kezdték az ünneplés közben, de a debreceni siker mellett azért több felejthetetlen sportélménye is volt már karrierje során.

- Egy életre szóló élmény volt Japánban a klubommal kupát nyerni, valamint szívesen emlékszem vissza a román válogatottal való Eb-kijutásunkra is. A Katalán Kupa elhódítása és a Barcelona legyőzése is szép emlékeket idéz fel. A magyar csapattal elért debreceni siker felejthetetlen, mindig szívesen gondolok majd vissza arra a mérkőzésre.

|

A magyar futsalválogatott jelenleg Kecskeméten készül, és vasárnap reggel indul Belgrádba, ahol február 2-án, 21 órakor játssza első Eb-mérkőzését Spanyolország ellen, majd két nappal később Ukrajnával méri össze erejét, szintén este kilenc órától. Az M4 és a Eurosport mindkét mérkőzést élőben közvetíti.

Eb-jegyvásárlás:

A szurkolók belépőt vásárolhatnak az Eb-re a hivatalos jegyportálon keresztül, valamint a Belgrád Arénánál lévő jegyirodában, minden mérkőzésnapon.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a nagy érdeklődés miatt várhatóan körülményes lesz hozzájutni jegyekhez a helyszínen, így ha tehetik, válasszák az online jegyvásárlást.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát
Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.

Horvátországi tornára utazott a futsalválogatott
Meccsbeszámoló
Futsal: Vereség a főpróbán

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.