Futsal: teljesítette a kitűzött célt a válogatott
Férfi futsal   |   Archívum   |   2015. március. 25., 14:44
Futsal: teljesítette a kitűzött célt a válogatott

A múlt héten Eb-selejtező minitornán vett részt a futsalválogatott Macedóniában. A házigazdák mellett Spanyolország és Svájc ellen lépett pályára a csapat, és egy győzelemmel, egy döntetlennel, valamint egy vereséggel kiharcolta a második, pótselejtezőt érő helyet a csoportban.

Az első mérkőzésen Macedónia ellen lépett pályára a csapat Szkopjében. Rendkívül kiélezett mérkőzést játszott a két együttes a Boris Trajkovski Sportcsarnokban, és végül csak egy pontot sikerült szereznie a hatgólos találkozón. A következő fellépés szerdán következett, a futsalban a legjobbak között számon tartott Spanyolország ellen. Az első félidőben tisztesen helytállt a csapat, csak egy gólt kaptunk, ám a második játékrészre elfogyott az energiánk, és a spanyolok további négy gólt szereztek.

A két forduló utáni egy pont fényében a kötelező győzelem elvárása terhelte a csapatot Svájc ellen. Szerencsére minden energiáját sikerült mozgósítania együttesünknek, koncentráltan és egységesen léptünk pályára. Az első játékrészben három gólt szereztünk, míg a svájciak csak egyet, a folytatásban pedig sikerült végleg eldönteni a mérkőzést, és 8-2-re megnyertük a fontos összecsapást. A csoport másik mérkőzését, a szintén négypontos Macedónia és a csoportelső Spanyolország párharcát is figyelemmel kellett követnünk a nap végén, de itt nem borult a papírforma, a spanyolok fölényesen nyertek, így jobb gólkülönbséggel Magyarország ért oda a második helyre.

- A válogatott teljesítette a szövetség és a Futsal Bizottság által megfogalmazott minimális célt - mondta Drucskó Zoltán az mlsz.hu-nak. - A selejtezők előtt a második helyet tűztük ki, ugyanis jól tudtuk, hogy a szakma csúcsát képező spanyol válogatott elleni pontszerzés megoldhatatlan feladatot jelent számunkra. Úgy érzem, hogy idegenben mindenkinek a dicséretére válik egy ilyen eredményt elérni, nagy lelkierőről tettek tanúbizonyságot a játékosok, főképp az utolsó mérkőzésen, Svájc ellen. Végig egységesen játszott a válogatott, bár a mutatott játékkal helyenként nem voltunk elégedettek. Június 10-én lesz a sorsolás, ahol kiderül, ki lesz az ellenfelünk a pótselejtezőkön, ezt követően a szeptemberi play-offra készül a válogatott

Németh Péter, a válogatott veszprémi játékosa szerint sikerült jól felkészülnünk az ellenfelekből, de a csapat kitartása is kellett a második hely megszerzéséhez.

- Rendkívül kemény mérkőzéseken vagyunk túl, ahol magunknak is szerettünk volna bizonyítani. A selejtezőkön a három mérkőzés közül a spanyol volt a legnehezebb, a reakciójuk, sebességük is átlag feletti volt. A macedón mérkőzés fizikálisan volt nehéz, de kíváncsi lennék az eredményre, ha nem az első meccsen találkozunk a házigazdákkal. Az utolsó, Svájc elleni mérkőzésen úgy érzem, hogy a nagy tét ellenére sikerült eredményesen játszanunk, és ami a lényeg, kiharcoltuk a második helyet. A pótselejtezőkről nincsenek jó emlékeink, de nem szoktam azzal foglalkozni, hogy kit lenne jó kapni, oda-visszavágós mérkőzésen minden megtörténhet – mondta Németh Péter az mlsz.hu-nak.

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát
Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.

Horvátországi tornára utazott a futsalválogatott
Meccsbeszámoló
Futsal: Vereség a főpróbán

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.