Futsal: szoros meccsen vereség Portugáliában
Férfi futsal   |   Archívum   |   2015. január. 07., 23:24
Futsal: szoros meccsen vereség Portugáliában

A keddi első felkészülési mérkőzés "visszavágóján" a magyar futsalválogatott 3-1-es vereséget szenvedett Portugáliától Nazaréban.

Bár az első mérkőzésen válogatottunk 6-1-es vereséget szenvedett, mezőnyben végig jól tartotta magát az Európa élmezőnyéhez tartozó portugálok ellen, ezért a második mérkőzés előtt reális elvárás volt, hogy szoros eredményt érjen el az együttes.

A keddi mérkőzéshez hasonlóan ismét megtelt Nazaré sportcsarnoka, a helyiek lelkesen biztatták csapatukat, remek hangulatot teremtettek a helyszínen. A portugálok hamar magukhoz ragadták az irányítást, a 2. percben egy kavarodást követően Paulinho elé került a labda, aki két méterről a kapunkba talált (1-0). A folytatásban feljavult a magyar csapat, kiegyenlítettebbé vált a találkozó, de igazán nagy helyzeteket nem tudtunk kidolgozni. A 9. percben Ré vezette a labdát egyedül a kapusra, ám az utolsó pillanatban Lódi Tamás beérte, és blokkolta a lövést. A 11. percben támadásban lehoztuk a kapust, öt a négy elleni felállásban járattuk a labdát, és a 13. perc végén sikerült egyenlítenünk: egy jobb oldalról beadott labdára jól érkezett a hosszún Szeghy Szabolcs, és félmagasan a hálóba lőtt (1-1). A 18. percben hazai helyzet adódott, Cardinal hatalmas erővel találta el a felső lécet. Szervezetten, jól játszottak a mieink, helyenként sikerült irányítani a mérkőzést, de újabb magyar gól nem született a szünetig.
|
A második játékrész hasonlóan indult, mint az első, inkább a portugálok domináltak, de szervezetten játszottak a mieink is. A 25. percben Cardinal játszotta meg Bruno Coelhot, aki négy méterről kapura lőtt, de Tóth Gyula hárított. A 30. percben Dróth Zoltán tíz méterről lőtt kapura, André Sousa azonban védte a jobb alsóba tartó labdát. A 32. percben Marinho érkezett egy beadásra, közeli lövését óriási bravúrral hárította Tóth Gyula, a hajrá azonban a hazaiaké volt, a 36. percben Arnaldo révén ismét vezettek a portugálok (2-1), majdnem nem sokkal ezt követően, öt a négy elleni játékszituációban labdát veszítettünk, Bruno Coelho pedig a bal oldalról szinte egész pályás gólt lőtt az üres kapuba (3-1), beállítva a végeredményt.

A keddi, első találkozóhoz képest javult a magyar válogatott játéka, egészen a mérkőzés hajrájáig kiegyenlített volt a játék, az utolsó percekben azonban jobb volt a portugál csapat, és végül megérdemelten győzött.

- Rengeteget fejlődtünk a védekezésben, sajnos az első és a második gólunknál is balszerencsénk volt. Ha továbbra is ilyen szervezetten védekezünk, akkor komoly csapatok ellen is eredményt tudunk elérni, hiszen ebben a sportágban kiemelten fontos ez a játékelem. A jó védekezésünknek köszönhetően Tóth Gyula kapusnak sokkal kevesebb dolga volt, mint tegnap Balázs Zoltánnak. A játékosok hozzáállásával elégedett voltam, ha ugyanígy folytatjuk, ott lehetünk az Eb-n - mondta Sito Rivera az mlsz.hu-nak.

Portugália – Magyarország 3-1 (1-1)
Magyarország: Tóth Gyula – Szeghy Szabolcs, Németh Péter, Lódi Tamás, Dróth Zoltán
Cserék: Balázs Zoltán, Horváth Norbert, Hosszú Ádám, Lovas Norbert, Rábl János, Szabó Péter, Horváth Szabolcs, Dávid Richárd

[galleryRel id="82812|POR-HUN]


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát
Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.

Horvátországi tornára utazott a futsalválogatott
Meccsbeszámoló
Futsal: Vereség a főpróbán

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.