Futsal: szoros meccsek Székelyföldön
Férfi futsal   |   Archívum   |   2015. június. 04., 15:12
Futsal: szoros meccsek Székelyföldön

A szerdán és csütörtökön Székelyudvarhelyen, illetve Szepsiszentgyörgyön mérkőzött meg egymással a magyar és a székely futsalválogatott.

A székelyudvarhelyi városi sportcsarnokban nagyjából nyolcszáz ember előtt rendezték meg szerdán este a tizenharmadik Székelyföld–Magyarország futsalmérkőzést, melyen az összecsapások tizenegy éves történelmében először végeztek a csapatok döntetlenre.

Nagyon magas ritmus, gyors támadások, de kevés igazán nagy helyzet jellemezte a mérkőzés elejét. Egy pillanatig nem álltak le a csapatok, a játékosok sem kímélték egymást, mintha egy téttel rendelkező bajnokit láthatott volna a közönség. A magyar válogatott többet birtokolta a labdát, ám mezőnyfölényét nem tudta kihasználni.

A találkozó első gólja a hatodik percben esett, Mánya robogott el a jobb szélen, kiszorított helyzetből lőtt kapura, a labda a keresztlécen csattant, a kipattanót Szőcs vágta be. Hamar jött a válasz, másfél perccel később Rábl kapott labdát a hatoson belül, Klein felett a hálóba talált (1–1). A gyors gólváltást követően ismét kevés helyzet adódott, a felek főleg távolról lőttek kapura. A félidő legszebb helyzete Szőcsé volt, szép csellel küldte el védőjét, lapos lövését védte Tóth.

Magyar góllal kezdődött a második játékrész, Vidák félpályáról passzolt Lovashoz, aki a kapunak háttal állva, sarokkal verte Kleint. Rögtön jött a válasz, Csoma Alpár bő tíz méterről bombázott a kapuba. Mindkét részről kemény letámadás, kétkapus játék jellemezte a mérkőzést. A 33. percben ismét a magyar csapatnál volt az előny, Rábl passzából Gál volt eredményes. Az utolsó öt percre kigyűlt a vendégek szabálytalansága, így a 36. percben Szőcs kisbüntetőt végezhetett el, lövését védte Tóth.

Szép, sokpasszos támadás végén végül egyenlített a házigazda Mánya révén (3–3), de ezzel még nem volt vége, egy Rábl–Megyeri ellentámadás végén utóbbi lőtte el a labdát Klein mellett (3-4), majd Székelyföld vészkapusos taktikára váltott, ami rögtön gólt hozott, a Csoma fivérek egyenlítettek, Alpár passzát Ferenc lőtte be. A magyarok is vészkapusos taktikára váltottak, de gólt nem szereztek, így döntetlennel zárult a találkozó – ez lett az első iksz az összecsapások történelmében.

A szerdai mérkőzéshez hasonlóan a szentgyörgyi találkozó is végletekig kiélezett volt, a lefújáskor a magyar válogatott örülhetett, hiszen végig vezetve 3–2-re nyert. A házigazda a hajrában lehozott kapussal játszott, de nem sikerült a döntetlent érő gólt megszereznie. Ez volt a két csapat tizennegyedik találkozása, Székelyföld nyolcszor nyert, a magyar válogatott ötödik győzelmét szerezte. A két válogatott közti elmúlt négy mérkőzésből hármat rendre egy góllal a magyar válogatott nyerte.

- Nagyon elégedett vagyok a hozzáállással, a játékosok megmutatták, hogy tudnak szenvedni, küzdeni a mérkőzés teljes szakaszában - mondta a csütörtöki mérkőzés után Sito Rivera. - Külön öröm, hogy az a nyolc új játékos, aki belépett a márciusi Európa-bajnoki selejtezők óta a keretbe, bizonyította, hogy hosszabb távon lehet rá számítani. Így tehát mindenképpen ki lehet jelenteni, hogy abszolút pozitív volt ez a két mérkőzés, és megfelelően szolgálta a felkészülésünket a szeptemberi pótselejtezőkre.

Székelyföld–Magyarország 4–4 (1–1)
Magyarország: Tóth – Hegyesi, Németh, Vas, Gál
Cserék: Rábl, Öreglaki, Lovas, Vidák
Gólszerzők: Szőcs (6.), Csoma A. (23.), Mánya (37.), Csoma F. (39.), illetve Rábl (8.), Lovas (23.), Gál (33.), Hegyesi (38.)

Székelyföld–Magyarország 2–3 (0–1)
Magyarország: Tóth – Nagy T, Rábl, Klacsák, Lovas
Cserék: Varsányi, Hegyesi, Hosszú, Öreglaki, Gál, Németh P, Vas Á
Gólszerzők: Căşineanu, Szőcs, ill. Öreglaki, Németh P., Nagy T.

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát
Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.

Horvátországi tornára utazott a futsalválogatott
Meccsbeszámoló
Futsal: Vereség a főpróbán

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.