Futsal: szoros győzelem Franciaországban
Férfi futsal   |   Archívum   |   2013. december. 04., 09:39
Futsal: szoros győzelem Franciaországban

A francia válogatott kétszer egyenlített a mieink elleni felkészülési meccsen, a harmadik gólunkra viszont már nem tudott válaszolni.

A Sito Rivera vezette futsalválogatott egy héttel a Kuvait elleni hazai felkészülési mérkőzés után Franciaországban lépett pályára. A Saint-Quentinben rendezett összecsapást a mieink kezdték fölényben, de az eredményben sokáig nem mutatkozott meg a labdabirtoklási fölényünk. Dróth Zoltánnak három ígéretes lehetősége volt, de ezek kimaradtak, a franciák pedig egy kósza helyzetükből, nagyon szép ollózós találattal, megszerezték a vezetést, majd lőttek egy kapufát is. Nem sokkal ezután egy szép kombináció végén egyenlítettünk: Lódi Tamás játszott Dróthoz, aki egy váratlan visszahúzással hozta helyzetbe Rábl Jánost, ő pedig becsúszva a kapuba lőtte a labdát.

A második félidő negyedik percében Dávid Richárd révén visszavettük az előnyt, de hamar összegyűlt az öt faultunk, ezért az utolsó 12 percben óvatosan kellett játszania a csapatnak. A 28. percben Belhaj egy kontrából kilőtte az alsó sarkot, ezzel lett 2-2 az állást. Az egyenlítés után áttértünk az 5-4 elleni játékra, és Dróth hamarosan újra vezetéshez juttatta a csapatot. Az utolsó három percben a franciák is lehozták a kapusukat, de gólszerzési lehetőség előttünk adódott, kétszer is hibáztunk az üres kapuval szemben. A lefújás előtt a franciák kaptak egy kisbüntetőt, de nem éltek a lehetőséggel, a mieink 3-2-es győzelmet arattak.

- A csapat meccsről-meccsre fejlődik, egyre többet látunk vissza az edzésen gyakoroltakból. Nagyszerűen küzdöttek a fiúk, és ami fontos igazi csapatként, csak gratulálni tudok nekik - mondta a mérkőzés után Sito Rivera.

Franciaország – Magyarország 2-3 (1-1)
Magyarország: Balázs Zoltán – Trencsényi János, Szeghy Szabolcs, Rábl János, Dróth Zoltán
Csere: Tóth Gyula, Halmos Máté, Lódi Tamás, Lovas Norbert, Gyurcsányi Zsolt, Öreglaki Norbert, Gál István, Dávid Richárd, Harnisch Ákos
Góllövők: Hamdoud a 12., Belhaj a 28., illetve: Rábl a 13., Dávid a 24., Dróth a 31. percben

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát
Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.

Horvátországi tornára utazott a futsalválogatott
Meccsbeszámoló
Futsal: Vereség a főpróbán

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.