Futsal: revánsot vettek a franciák
Férfi futsal   |   Archívum   |   2013. december. 05., 11:05
Futsal: revánsot vettek a franciák

Siro Rivera együttese ezúttal rosszul jött ki az emberelőnyös játékból.

a keddi 3-2-es győzelem után 24 órával a magyar futsalválogatott ismét összemérte erejét a házigazda franciákkal Saint-Quentin városában. A franciák ezúttal is bizonyították, hogy erőteljes fejlődésen ment keresztül náluk a futsal az utóbbi időszakban, az első félidőben kétszer is vezetést szereztek, igaz, mindkétszer sikerült egyenlítenünk, Rábl János és Trencsényi János voltak a góljaink szerzői.

A második félidőben Lódi Tamás góljával már nálunk volt az előny, de a hazaiak egy meglehetősen szigorúan befújt büntetővel egyenlítettek. Sito Rivera ezután úgy döntött, hogy támadásban lehozza a kapust, is gyakoroltatja az emberelőnyös játékot a csapattal, de ezúttal nem sült el jól a váltás, a hazaiak a megszerzett labdákból rendre eredményesek voltak, és 6-3-ra elhúztak. A hajrában Szeghy Szabolcs szépített ugyan az eredményen, de a vereséget nem tudtuk elkerülni, a hazaiak 6-4-re győztek.

- Két nap alatt két roppant megerőltető mérkőzést játszottunk, a játékosok nincsenek hozzászokva ilyen fokú terheléshez, ráadásul a győriek az utóbbi hetekben rengeteg meccset játszottak klubcsapatukban, és érezhetően kimerülten érkeztek az összetartásra. Ez meghatározó volt a második meccsen, a találkozó végén már nem tudtunk kellően koncentrálni - mondta az mlsz.hu-nak Korolovszky Gábor, a válogatott másodedzője. - A franciák dinamikus, gyors, jól cselező játékosokkal rendelkeznek, fizikálisan nem tudtuk felvenni velük a versenyt. Hasznos meccseken vagyunk túl, sikerült előrelépnünk mind mentálisan, mind taktikailag, és a pontrúgásokban is fejlődtünk.

Franciaország-Magyarország 6-4 (2-2)
Magyarország:
Tóth Gyula – Trencsényi János, Szeghy Szabolcs, Rábl János, Dróth Zoltán

Csere: Balázs Zoltán, Halmos Máté, Lódi Tamás, Lovas Norbert, Gyurcsányi Zsolt, Öreglaki Norbert, Gál István, Dávid Richárd, Harnisch Ákos

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát
Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.

Horvátországi tornára utazott a futsalválogatott
Meccsbeszámoló
Futsal: Vereség a főpróbán

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.