Futsal: nagy lépést tettünk a továbbjutás felé
Férfi futsal   |   Archívum   |   2015. december. 10., 20:07
Futsal: nagy lépést tettünk a továbbjutás felé

A magyar futsalválogatott roppant fontos győzelmet aratott a belga válogatott ellen a két csapat győri vb-selejtezőjén.

A vb-selejtező minitorna első játéknapja kulcsfontosságú mérkőzést hozott a mieink számára, hiszen az erőviszonyok alapján az ukránok és a belgák számítottak a legnagyobb riválisainknak a továbbjutásért vívott harcban, és egy esetleges győzelemmel nagy lépést tehettünk a továbblépés felé (a négyesből két csapat jut tovább a play offba, de egyáltalán nem mindegy a sorrend sem, a csoportelsők ugyanis csoportmásodikokat kapnak az utolsó selejtezőkörben).

Alig telt el néhány másodperc, amikor a belgák megszerezték a vezetést, a középkezdés után azonnal megpróbálkoztak egy kapura lövéssel, a Tóth Gyuláról kipattanó labdát Rahou továbbította a hálóba (0-1). A gyors kapott gól egy-két percre megzavarta a mieinket, becsúszott néhány pontatlanság a játékunkba, nem igazán tudtuk felépíteni az akcióinkat. Szerencsére hamar rendeztük a sorokat, és nem kellett sokat várni az egyenlítésre sem: az 5. percben, egy bal oldali sarokrúgás után Rábl János lőtt elképesztően nagy bombagólt kapásból (1-1). Az egyenlítés után kezdeményezőbben, jobban játszott a magyar válogatott, és a 10. percben megszületett a második találatunk, egy szabadrúgás-variáció végén Dróth Zoltán is hatalmas bombagóllal köszönt be a belga kapusnak.

A folytatásban - bár a vendégeknek voltak néhány perces veszélyesebb periódusaik - alapvetően a magyar válogatott akarata érvényesült, a belgák nehezen boldogultak az agresszív letámadásunk ellen, a labdaszerzéseinkből többször is helyzetbe kerültünk, akár újabb gólokat is szerezhettünk volna. A félidő második felében azonban kimaradtak a lehetőségeink, így maradt a 2-1 a szünetig.

1210_HUNBEL15|

A fordulás után csak másfél percet kellett várni a harmadik találatunkra, egy labdaszerés után Dróth Zoltán passzolt a jobb oldalról a túloldalon érkező Németh Péterhez, aki 3 méterről a kapuba továbbított (3-1). Kétgólos előnyben sem változott a játék képe, a belgák nem tudtak mit kezdeni a mieink harcos futsaljával, kidolgozott helyzetekig csak a játékrész feléhez közeledve jutottak el, de nem tudtak közelebb kerülni a mieinkhez. A 13. percben Dróth újabb nagyszerű passzt adott, ezúttal a bal oldalról, Rábl Jánosnak, aki közelről a hálóba lőtt (4-1). Az utolsó öt percre a belgák lehozták támadásban a kapust, és emberfóros fölényükből szépíteni tudtak, Dujacquier távoli bombájával (4-2), illetve Tóth Gyulának is be kellett mutatnia pár bravúrt. Másfél perccel a vége előtt Dávid Richárd szerzett labdát a kapunk előtt, és kihasználva, hogy üresen tátongott a belga kapu, a hálóba helyezett (5-2), ezzel lezárva a mérkőzést, és egyben beállítva a végeredményt.

A csoport másik mérkőzésén Ukrajna - igazolva a papírformát - 7-0-ra legyőzte az angolokat. A magyar válogatott pénteken 20.00 órától az angolok ellen lép pályára.

- A belgák a mérkőzés első másodperceiben betaláltak, ebből nehéz volt felállni, de sikerült. Az Eb-kvalifikációt követően nagyok az elvárások a játékosokkal szemben, ezeknek igyekszünk megfelelni, és úgy érzem, hogy ez ma megvalósult. Mindenki ellen a győzelem a célunk, így holnap az angolok ellen is, de nem számítunk könnyű mérkőzésre. Az angol válogatott főként pontrúgásokból kapta a góljait az ukránoktól, szeretnénk kihasználni a hibáikat és győzelemmel zárni ezt a találkozót is. A torna utolsó játéknapján hatalmas bravúr lenne nyerni az ukrán válogatottal szemben, a vasárnapi mérkőzés ígérkezik a legnehezebbnek – mondta Sito Rivera az mlsz.hu-nak.

Magyarország-Belgium 5-2 (2-1)
Magyarország: Tóth Gyula - Dávid Richárd, Lovas Norbert, Trencsényi János, Rábl János
Cserék: Tihanyi Csaba, Klacsák Bence, Horváth Norbert, Öreglaki Norbert, Gál István, Németh Péter, Szeghy Szabolcs, Dróth Zoltán, Hosszú Ádám


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát
Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.

Horvátországi tornára utazott a futsalválogatott
Meccsbeszámoló
Futsal: Vereség a főpróbán

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.