Futsal: megérdemelt győzelem Ciprus ellen
Férfi futsal   |   Archívum   |   2014. december. 01., 20:42
Futsal: megérdemelt győzelem Ciprus ellen

Futsalválogatottunk felkészülési mérkőzésen 6-4-re győzött Ciprus ellen Szombathelyen.

A 2016-os, szerbiai futsal Eb selejtezőjére készülő magyar válogatott keretébe az utóbbi időszakban mutatott jó teljesítményének köszönhetően néhány új játékos is bekerült, Vas Ádám és Boromisza Gábor Veszprémből kapott meghívást, míg a kapus Mezei Dávidot – aki már egyszer viselhette a válogatott mezt - Berettyóújfaluból hívta be ismét Sito Rivera szövetségi edző. A sikeres felkészülés érdekében a hétfői mérkőzés után kedden is találkoznak a felek, ekkor Pápán játszanak majd a csapatok, szintén 18 órakor.

A szombathelyi Savaria Arénában rendezett mérkőzésen a ciprusiak kezdtek jobban, Constantinos Kouloumbris közeli lövését azonban nagy bravúrral hárította Tóth Gyula. Röviddel ezután, a 4. percben egy kavarodás után Dróth Zoltánhoz került a labda, aki a kapus mellett jobbal, laposan a jobb alsó sarokba gurított (1-0). A 7. percben Dróth Zoltán próbálkozott ismét, ezúttal csak a kapufa mentette meg a vendégeket. A rendszeres elmozgásokkal láthatóan sikerült megzavarnunk az ellenfelet, több ígéretes helyzetet is kidolgozott a magyar csapat. A 14. percben kétgólossá vált a magyar előny, egy kipattanó lövés után Rábl János eszmélt a leghamarabb, és öt méterről a kapus mellett jobbal a hálóba gurította a játékszert (2-0). A félidő vége előtt Christos Stylianou révén szépítettek a ciprusiak (2-1), így egygólos előnnyel várhattuk a folytatást.

A második játékrész nem indult jól a mieink számára. A 22. percben egyenlítettek a vendégek, egy oldalberúgást követően Georgios Toumazis lőtt tíz méterről nagy erővel a kapunkba (2-2). Szerencsére a magyar csapatnak hamar sikerült visszavennie az irányítást. A 26. percben ismét nálunk volt az előny, Rábl beadására Dávid Richárd érkezett jól, és tíz méterről, jobb oldalról a hosszú sarokba lőtt (3-2). A mérkőzés ezután ismét kiegyenlítetté vált, és sajnos Ciprus szerzett gólt, egy kavarodást követően Georgios Toumazis egyenlített (3-3). Ellenfelünk nem állt meg, és Constantinos Kouloumbris révén a vezetést is megszerezte (3-4).

Dróth Zoltán ekkor bebizonyította, hogy nehéz helyzetekben is számíthat rá a csapat: nyolc méterről fontos gólt szerzett, amivel ismét döntetlen volt az állás (4-4). A 34. percben Lódi Tamás vezette előre a labdát és jó ütemben passzolt a jobbján futó Harnisch Ákos elé, aki újra vezetéshez juttatta a mieinket (5-4). Másodpercekkel ezt követően ismét gólnak örülhettünk, Dróth Zoltán tizenhárom méterről jobbal, laposan, nagy erővel a vendég kapuba lőtt (6-4). Az utolsó percekben öt a négyben támadott ellenfelünk, de több gólt már nem szereztek a csapatok.

Összességében elmondható, hogy a válogatott egységesen, csapatként működött. Dróth Zoltán játéka folyamatos veszélyt jelentett az ellenfélre, góljai döntőnek bizonyultak. A mieink ezúttal a mérkőzés végéig koncentráltan játszottak és megérdemelt sikert arattak.

- Az első félidőben el kellett volna döntenünk a mérkőzést, de nem tettük, ezért saját magunknak tettük nehezebbé a folytatást. A második félidőben bravúrral hoztuk vissza a mérkőzést. Természetesen voltak hibáink, de a találkozó pozitívuma az, hogy kulcsfontosságú pillanatokban szereztünk gólokat. A befejezésekre kell jobban figyelnünk, és a védekezésben is láttam olyan kulcsfontosságú hibákat, melyeket nem szabad elkövetnünk. A holnapi mérkőzésen a hibák kijavítása az elsődleges célunk – mondta Sito Rivera az mlsz.hu-nak.

Magyarország-Ciprus 6-4 (2-1)

Magyarország: Tóth Gyula - Tatai József, Lódi Tamás, Harnisch Ákos, Dróth Zoltán
Cserék: Mezei Dávid, Vas Ádám, Boromisza Gábor, Lovas Norbert, Rábl János, Gál István, Dávid Richárd
Gólszerzőink: Dróth Zoltán a 4., 30., 34., Rábl János a 14., Dávid Richárd a 26., Harnisch Ákos a 34. percben

[galleryRel id="81876|Magyarország-Ciprus 6-4]


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát
Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.

Horvátországi tornára utazott a futsalválogatott
Meccsbeszámoló
Futsal: Vereség a főpróbán

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.